ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Heaven is for Real»: Η ιστορία του αγοριού που λέει ότι πήγε στον παράδεισο

«Heaven is for Real»: Η ιστορία του αγοριού που λέει ότι πήγε στον παράδεισο

Την ιστορία του μικρού Colton Burpo φέρνει στη μεγάλη οθόνη η ταινία «Heaven is for Real» («Ο παράδεισμος υπάρχει στ'αλήθεια»), που «σάρωσε» το αμερικανικό box-office και προκάλεσε τεράστιες συζητήσεις στα διεθνή Μέσα αλλά και στο κοινό.

Το «Heaven is for Real» βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Todd Burpo και της Lynn Vincent, και φέρνει στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία ενός πατέρα σε μια μικρή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, που προσπαθεί να βρει το θάρρος και την βεβαιότητα να μοιραστεί με τον κόσμο την ασυνήθιστη εμπειρία που άλλαξε τη ζωή της οικογένειάς του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Colton ήταν τεσσάρων χρονών και βρέθηκε μια ανάσα πριν από τον θάνατο, καθώς έπαθε περιτονίτιδα... Αφού λοιπόν το παιδί χειρουργήθηκε, οι γιατροί έκαναν λόγο για ένα πραγματικό θαύμα, ενώ τέσσερις μήνες μετά το αγόρι άρχισε να αφηγείται μια απίστευτη ιστορία στους γονείς του, ότι πήγε στον παράδεισο και συνάντησε τον Ιησού. Η εμπειρία του αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το βιβλίο και την ταινία.

Ο Colton αφηγήθηκε τις λεπτομέρειες του «ταξιδιού» του και μίλησε μετά για πράγματα που συνέβησαν πριν από τη γέννηση του, πράγματα τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι δικοί του, δεν θα μπορούσε να τα γνωρίζει.

Οι γονείς του πίστεψαν αρχικά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ο Colton τους είπε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τον χειρουργό και όχι το νοσοκομείο, γιατί ο Ιησούς τον χρησιμοποίησε προκειμένου να τον σώσει.

Αργότερα, και ενώ βρίσκονταν σε μια κηδεία ο μικρός άρχισε να φωνάζει ότι ο νεκρός δεν πρέπει να πάει στον παράδεισο αν δεν έχει στην καρδιά του τον Χριστό. Οι γονείς θορυβήθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Colton τους μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για το τι έγινε μέσα στο χειρουργείο.

Διηγήθηκε ότι βγήκε από το σώμα του και είδε τη μητέρα του να κλαίει και τον πατέρα του να τα βάζει με τον Θεό. Είπε ακόμα ότι είδε την αδελφούλα του που πέθανε προτού γεννηθεί, στην κοιλιά της μητέρας του (γεγονός το οποίο δεν του είχαν πει), αλλά και τον παππού του πατέρα του, ο οποίος είχε πεθάνει όταν εκείνος ήταν στην ηλικία του.

Η ιστορία του μικρού Colton το 2003 είχε απασχολήσει πολύ τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης και έτσι, έπειτα από μερικά χρόνια, το Χόλιγουντ αποφάσισε να την μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Σήμερα, ο 15χρονος Colton εξακολουθεί να πιστεύει στον Χριστό και φροντίζει να είναι... καλό παιδί, όπως λέει.

Στην ταινία του σκηνοθέτη Randall Wallace πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος ηθοποιός Greg Kinnear (Todd Burpo) και συμπρωταγωνιστεί η Kelly Reilly (Sonja Burpo). Τον Colton υποδύεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Connor Corum.

«Ο σκηνοθέτης δεν επηρεάστηκε από το ερώτημα αν υπάρχει πραγματικά Παράδεισος ή όχι. Ούτε αναρωτήθηκε πώς μοιάζει. Αντιθέτως, σου δίνει μια καθαρή άποψη της ιστορίας που πέρασε αυτή η οικογένεια, ακολουθώντας πιστά το βιβλίο. Η ταινία παραμένει πιστή λοιπόν στο βιβλίο, αλλά παράλληλα έχει και τη δική της κινηματογραφική διάσταση», δήλωσε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός Γκρεγκ Κινίαρ.

Τo «Heaven Is for Real» προβάλεται εδώ και αρκετό καιρό στους αμερικανικούς κινηματογράφους, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία στο box-office καθώς το κοινό αγκάλιασε την τρυφερή ταινία, αν και οι απόψεις των κριτικών διίστανται.

Δείτε το τρέιλερ:

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες του Χόλιγουντ

H μια μετά την άλλη οι μουσουλμανικές χώρες απαγορεύουν το «Νώε»