ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Απελπισμένοι» κάνουν πρεμιέρα

Οι «Απελπισμένοι» κάνουν πρεμιέρα
Από τους «Αγανακτισμένους» στους... «Απελπισμένους» και από την πλατεία Συντάγματος…

Της Κλέλιας Γιαρίμογλου

Από τους «Αγανακτισμένους» στους... «Απελπισμένους» και από την πλατεία Συντάγματος… στο θέατρο «Αθηνά» εκεί που όλο το καλοκαίρι θα δίνουν τη δική τους παράσταση δώδεκα αγαπημένοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί! Η μουσική κωμωδία «οι Απελπισμένοι» που φέρει την υπογραφή του Γ. Βάλαρη ανοίγει σήμερα το βράδυ την αυλαία και όλοι είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο χειροκρότημα!

«Πρόκειται για ένα πολύ αληθινό έργο. Μέσα από αυτή τη μουσική κωμωδία υπάρχουν έντονα τα στοιχεία της καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας», δήλωσε στο newsbomb.gr ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος υποδύεται έναν απηυδισμένο από την αγραμματοσύνη των παιδιών καθηγητή, που αποφασίζει να φύγει στο εξωτερικό για να αλλάξει τη ζωή του.

«΄΄Αν μπορούσα θα έφευγα΄΄ λένε όλοι οι άνθρωποι σήμερα. Αυτό στο έργο το κάνουν πράξη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, όχι απαραίτητα λόγω οικονομικής κρίσης. Φεύγουν σε άλλη χώρα. Πρόκειται για ένα πολύ αληθινό έργο. Οι θεατές θα ταυτιστούν με τις ζωές των ρόλων» αναφέρει για την παράσταση ο ηθοποιός και παρουσιαστής.

Η επιτυχία της θεατρικής παράστασης σύμφωνα με την Αθηνά Οικονομάκου που υποδύεται μία λαϊκή κομμώτρια οφείλεται στο γεγονός ότι «κάθε πρόσωπο του έργου μας θυμίζει το φίλο μας, τον αδελφό μας… είναι αναγνωρίσιμο. Είναι άνθρωποι με τα προβλήματα της καθημερινότητας».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με αυτούς τους ηθοποιούς. Είναι τιμή μου. Μαθαίνω πολλά από αυτούς. Εμείς περνάμε πολύ ωραία σαν ομάδα. Ελπίζουμε πως αυτό θα το περάσουμε και στον κόσμο» δήλωσε κλείνοντας η ηθοποιός.

Η ιστορία…

Το κείμενο είναι σπαρταριστό. Σύμφωνα με αυτό εννέα «απελπισμένοι» νεοέλληνες, αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους φεύγοντας για την Αμερική. Η μοίρα τους επιφυλάσσει μία έκπληξη. Το αεροπλάνο τους πέφτει σε ένα τροπικό νησί του Ατλαντικού. Εκεί στα βάθη της ζούγκλας, μακριά από τον πολιτισμό, οι ήρωες δοκιμάζονται, λένε τον πόνο τους, κλαίνε, γελάνε, σκέφτονται, αναθεωρούν, μετανιώνουν, αυτοψυχαναλύονται.

Λίγα λόγια για τους «Απελπισμένους» θεατές

Το έργο ανεβαίνει από Πέμπτη έως Κυριακή. Το Σάββατο οι παραστάσεις θα είναι διπλές.

Πέμπτη : 21:30
Παρασκευή : 21:30
Σάββατο : 19:00 (λαϊκή) και 21.30
Κυριακή : 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική Είσοδος : 20 € (Σάββατο βραδινή): 25 €
Φοιτητικό : 18 €
Λαϊκή : 18 €
Θέατρο Αθηνά
Πατησίων & Δεριγνύ, Πλατεία Βικτωρίας