ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποθεώθηκε ο Σπέισι

Αποθεώθηκε ο Σπέισι
Πάνω από εννέα χιλιάδες θεατές χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι τον αστέρα του Χόλιγουντ...

Πάνω από εννέα χιλιάδες θεατές χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι τον αστέρα του Χόλιγουντ και βραβευμένο με δύο Όσκαρ Κέβιν Σπέισι , στο ρόλο του Ριχάρδου του Γ’ .

Ο Σπέισι ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τον άθλιο στην ψυχή και στο σώμα βασιλιά Ριχάρδο Γ΄, ο οποίος αφανίζει όλους όσοι δικαιούνται το στέμμα, γεύεται για λίγο την εξουσία και σκοτώνεται από τον μόνο επιζήσαντα αντίπαλό του.

Η τρίωρη παράσταση την Παρασκευή το βράδυ, δεν κούρασε τους θεατές που κατέκλυσαν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, από νωρίς, προκειμένου να απολαύσουν τον αμερικανό ηθοποιό να αναφωνεί την εμβληματική φράση του σαιξπηρικού Ριχάρδου Γ΄ «το βασίλειό μου για ένα άλογο!» και τον αξιόλογο θίασό του .

Οι ελληνικοί υπέρτιτλοι διευκόλυναν τους θεατές, ενώ το σκηνικό, με την οθόνη και τις πολλές πόρτες ανέδειξαν το έργο και τους ηθοποιούς.

Η παράσταση αυτή είχε και την υπογραφή ενός άλλου «μεγάλου», του επίσης οσκαρικού σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, ο οποίος έχει να συνεργαστεί με τον Κέβιν Σπέισι από το κινηματογραφικό «American Beauty».

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη παραστάσεις, το Σάββατο 30/7 και την Κυριακή 31/7 στις 21.00.