ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δραματικές εξελίξεις

Συρία: Δραματικές εξελίξεις

Eξελίξεις στην Συρία:Τα μεγάλα αποβατικά πλοία του Ρωσικού στόλου «Νικολάι Φιλτσένκοφ» και «Τσέζαρ Κούνικοφ" ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για τη έξοδο τους στη Μεσόγειο Θάλασσα με σκοπό να πραγματοποιήσουν ειδικές αποστολές στο λιμάνι της Συρίας Ταρσό, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα πλοία θα μεταφέρουν μεγάλη ομάδα πεζοναυτών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.Το μεγάλο επιβατικό πλοίο «Νικολάι Φίλτσενκοφ» μεταφέρει έως 300 καταδρομείς είτε 20 τεθωρακισμένα μάχης. Το αποβατικό «Τσέζαρ Κούνικοφ» έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά 225 καταδρομέων και 10 τεθωρακισμένα.

Σύμφωνα με την είδηση δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία απόπλου

Τα ρωσικά πλοία θα αποπλεύσουν προς τη Συρία προκειμένου να εγγυηθεί η ασφάλεια των Ρώσων πολιτών και σε περίπτωση ανάγκης θα απομακρυνθεί ένα μέρος του ρωσικού «εξοπλισμού» στο λιμάνι Ταρτούς, όπως μετέδωσε το το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «İnterfaks», «İnterfaks».

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι επιθέσεις του συριακού στρατού σε διάφορες περιοχές

Ο συριακός στρατός ενέτεινε τις επιθέσεις του στις πόλεις Χάμα, Ντερέα, Χομς και Ντέιρ αλ Ζορ, όπως αναφέρουν ξένες πηγες.

Ο συριακός στρατός σφυροκοπεί με βαρύ πυροβολικό ορισμένες συνοικίες της Δαμασκού όπου οι δυνάμεις του Άσαντ πραγματοποιούν έρευνες σε κατοικίες.

Ένδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις τελευταίες επιθέσεις του στρατού. Ο επικεφαλής των παρατηρητών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ ο οποίος αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της αποστολής των παρατηρητών εξαιτίας της αυξανόμενης βίας στη χώρα, δήλωσε ότι οι πλευρές πρέπει να επιτρέψουν να απομακρυνθούν οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στις εμπόλεμες ζώνες.