ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκος διοικητής σε στρατόπεδο στον Τύρναβο

Τούρκος διοικητής σε στρατόπεδο στον Τύρναβο

Ο ταξίαρχος του τουρκικού στρατού Hakan Eser αναλαμβάνει σήμερα νέος διοικητής στη SEEBRIG (South Eastern Europe Brigate) δηλαδή της Νότιο- Ανατολικής Ευρωπαϊκής Ταξιαρχίας που εδρεύει στον Τύρναβο στο στρατόπεδο «Σχοινά».

Στην τελετή θα παραστούν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο και ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, καθώς και εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM). Στη συνέχεια ο κ. ΥΕΘΑ θα μεταβεί στην 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής με επισημότητα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στο Στρατόπεδο του Τυρνάβου. Ο Τούρκος ταξίαρχος Hakan Eser αναλαμβάνει στη θέση του μέχρι πρότινος διοικητή που ήταν ο Σκοπιανός ταξίαρχος Zbravko Popovski.

Σύμφωνα με το καθεστώς λειτουργίας της Ταξιαρχίας οι διοικήσεις εναλλάσσονται κάθε δύο χρόνια μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν και που είναι: Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια, η Ιταλία, η Αλβανία και η Τουρκία. Ο νέος διοικητής θεωρείται ικανότατος αξιωματικός με επιτυχή θητεία τόσο στην πατρίδα του αλλά και στο εξωτερικό.

Eφημερίδα Ελευθερία