Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ακραίος λαϊκιστής ο Τσίπρας: Ασκεί κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των καναλαρχών!

Ακραίος λαϊκιστής ο Τσίπρας: Ασκεί κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των καναλαρχών!

Τελικώς, ο πρωθυπουργός αυτής της ταλαίπωρης χώρας είναι τόσο προβλέψιμος που καταντάει πλέον κουραστικός: Μόλις λίγες ώρες μετά το πέρας του διαγωνισμού για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δείξει την αλληλεγγύη και την κοινωνική... μεγαλοψυχία του, «μοιράζοντας» τα συνολικά 246 εκατ. ευρώ των καναλαρχών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αφού τάιζε επί ενάμιση σχεδόν χρόνο τον κοσμάκη με περίσσεια «μνημονιακή νομιμότητα», αφού έστειλε στη «λαιμητόμο» του πολυνομοσχεδίου μισθούς και συντάξεις, ξαφνικά δεσμεύεται ότι από τα 246 εκατ. ευρώ, ήτοι το συνολικό τίμημα των τηλεοπτικών αδειών, τα 2/3 ως το τέλος του 2016, και το 1/3 ως το τέλος του 2017 θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο! Σε ρόλο «αριστερού Ρομπέν των Δασών» κόπτεται για τους πολίτες που βρίσκονται και εξαιτίας του σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, μοιράζοντάς τους χρήμα που καλά – καλά ακόμη δεν έχει μπει στον κρατικό κορβανά.

Φοβερή κοινωνική πολιτική! Σκεφτείτε δε τι έχει να γίνει, εάν μία στο εκατομμύριο το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει να ακυρώσει τον διαγωνισμό για τις άδειες. Πάνε και τα λεφτά, και μαζί τα κροκοδείλια κυβερνητικά δάκρυα περίπατο.

Δεν έχει σημασία, όμως. Αρκεί που ο πρωθυπουργός θα ανεβεί στη ΔΕΘ, έχοντας στη φαρέτρα του τον ζεστό «μπεζαχτά» από τις τηλεοπτικές άδειες. Θα μοιράσει πάλι... χρήμα και θα επιδείξει ακόμη μία οσκαρική ερμηνεία υποκριτικής και υποκρισίας.

Αχ, άτιμη νομιμότητα, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα!

Σχετικές ειδήσεις