Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αυστραλία: Μαζικός και λαμπρός ο εορτασμός του Πάσχα

Αυστραλία: Μαζικός και λαμπρός ο εορτασμός του Πάσχα

O καιρός βοήθησε τους δεκάδες χιλιάδες ομογενείς να προσέλθουν μαζικά στους 100 και πλέον ελληνορθόδοξους ναούς όλης της Αυστραλίας για να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία και να μεταφέρουν στα σπίτια τους το άγιο φως.

Σε όλους τους ναούς και τους περιβάλλοντες χώρους δημιουργήθηκε στην κυριολεξία το αδιαχώρητο από την προσέλευση των πιστών.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τόσο κατά την περιφορά του Επιταφίου όσο και στην αναστάσιμη λειτουργία φέτος έδωσαν το παρόν και πολλοί Αυστραλοί πολιτικοί!

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, πλαισιωμένος από ομογενείς βουλευτές παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Κοινότητα της Αναστάσεως του Κυρίου Σίδνεϊ.

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων στη Βικτώρια, Μάθιου Γκάι, παρακολούθησε την περιφορά του επιταφίου στον Άγιο Χαράλαμπο της Μελβούρνης.

Αλλά και σχεδόν σε όλες τις Ενορίες όπου εκλέγονται βουλευτές οι περισσότεροι έδωσαν το παρών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι λαοθάλασσες των πιστών που πλημμύρισαν τους χώρους και τους δρόμους έξω από τους ναούς, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των άλλων αλλοεθνών συμπολιτών καθώς μετέφεραν το άγιο φως στα σπίτια τους.

Και την Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται, οι «ελληνοκρατούμενες» γειτονιές της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας αλλά και των άλλων πόλεων «πλημμύρισαν» από ελληνικές μυρωδιές, ήχους και χρώματα.

Σε όλα τα σπίτια στήθηκε ένα μεγάλο πασχαλινό τραπέζι, κυρίως με οβελία, που ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Φέτος όμως στήθηκε και ένα ξέχωρο πασχαλινό γλέντι για τους νεοαφιχθέντες Έλληνες της Αυστραλίας από τον Δήμο Monash στο «ελληνοκρατούμενο» προάστιο του Όκλι της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο κατά το Πάσχα των Ορθοδόξων σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση της κατανάλωσης αρνιού στην Αυστραλία.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις