Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μελβούρνη: Σε Φεστιβάλ Ερωτήσεων θα παραστεί ο Βαρουφάκης

Μελβούρνη: Σε Φεστιβάλ Ερωτήσεων θα παραστεί ο Βαρουφάκης

Eχει δεχθεί ερωτήσεις από αρχηγούς κρατών, υπουργούς Οικονομικών, δημοσιογράφους και δημοσιοσχεσίτες, ακαδημαϊκούς, υπαλλήλους, πρώην συναδέλφους του και μη και πολλούς άλλους.

Τώρα δίνει την ευκαιρία και στους ομογενείς της Αυστραλίας, αλλά και μέλη της ευρύτερης αυστραλιανής κοινωνίας, να τού υποβάλλουν και αυτοί τις ερωτήσεις τους. Αναφερόμαστε στον λαλίστατο και έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους υπουργούς Οικονομικών στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, τον Γιάνη Βαρουφάκη, που σε δύο περίπου μήνες θα λάβει αυτοπροσώπως μέρος στο Φεστιβάλ Ερωτήσεων της Μελβούρνης.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δεν θα φιλοξενήσει μόνο τον πρώην υπ. Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και 24 ακόμα προσωπικότητες παγκοσμίου βεληνεκούς που έχουν διαπρέψει στο χώρο των Γραμμάτων, της Δημοσιογραφίας και των Τεχνών. Ανάμεσα σ' αυτούς και μία ακόμα Ελληνίδα, η γνωστή, πρώην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της SBS και δημοσιογράφος, Μαίρη Κωστακίδη.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Wheelers Centre της Μελβούρνης που από την Δευτέρα το πρωί έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσους επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες «ιθύνοντες» να τις στείλουν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε γι' αυτό.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Νοεμβρίου και θα συμπεριλαμβάνει πάνω από 26 διαφορετικές συνεδριάσεις ανάλογα με τις θεματικές ενότητες των ερωτήσεων που θα υποβληθούν από το κοινό.

Τις ερωτήσεις σας μπορείτε να τις στείλετε επισκεπτόμενοι την ειδική ιστοσελίδα του Wheelers Centre στην διεύθυνση http://theinterrobang.wheelercentre.com/ και θα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα.

Την ίσως εύλογη απορία σας για το τι θα μπορούσατε να ρωτήσετε τον Γιάνη Βαρουφάκη - που έχει ρωτηθεί σχεδόν για τα πάντα μέχρι τώρα- αλλά και τους υπόλοιπους διαπρεπείς καλεσμένους, απαντούν οι διοργανωτές.

«Κάντε ερωτήσεις που σας ξαγρυπνούν τα βράδια και σας ταλαιπωρούν για χρόνια τώρα. Το χιούμορ επιτρέπεται όπως επιτρέπονται και οι αμφιλεγόμενες ερωτήσεις, δηλαδή αυτές που άπτονται θεμάτων όπως η ευθανασία και άλλα παρόμοια αμφιλεγόμενα ζητήματα που προκαλούν ηθικά διλήμματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.

Να έχετε επίσης κατά νου ότι το ποιες ερωτήσεις θα φτάσουν τελικά στα αυτιά των καλεσμένων θα επιλεχθεί πάλι από το κοινό καθώς στην ίδια ιστοσελίδα δεν έχετε μόνο τη δυνατότητα να υποβάλετε ερωτήσεις αλλά να δηλώσετε και την προτίμησή σας για τις ερωτήσεις που έχουν υποβάλλει άλλοι.

Για να σας δώσουμε μία καλύτερη γεύση όσον αφορά τις προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, να αναφέρουμε μερικά τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας διανόησης όπως της διάσημης συγγραφέα και δημοσιογράφου, Geraldine Brooks, του γνωστού δημοσιογράφου του κρατικού δικτύου ABC, Mark Colvin, της επιστήμονα Μοριακής Βιολογίας, Upulie Divisekera, αλλά και του καθηγητή Φιλοσοφίας και πολυβραβευμένου συγγραφέα, Raimond Gaita.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι συνεδρίες του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, στο Regent Theatre, το Athenaeum και στην Collins Street Baptist Church.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικές ειδήσεις