Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρόκειται να παρευρεθεί στα εγκαίνια του Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, που θα γίνουν το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου.

Στην επίσημη έναρξη αναμένεται να παραστούν ακόμα ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν (για τρίτη συνεχή χρονιά), ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντάνιελ Άντριους, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Μάθιου Γκάι, και πολλοί άλλοι υπουργοί, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.

Μετά την επίσημη έναρξη, θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού στην πρόσκληση της Κοινότητας λέγοντας:

«Είμαστε υπερευχαριστημένοι που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ που η Κοινότητά μας διοργανώνει φέτος, το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου. Είναι πολύ σπάνιο να έχεις σε μια εκδήλωση τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας και τον πρωθυπουργό της Βικτώριας. Είναι η τέταρτη φορά στα περασμένα πέντε χρόνια που πρωθυπουργός της Αυστραλίας παρευρίσκεται στο Φεστιβάλ μας. Με τις προσωπικές επαφές μαζί του, θα μας δοθεί η δυνατότητα να προωθήσουμε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας μαζί του και με την κυβέρνησή του για το αμοιβαίο καλό».

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις