Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σοκαρισμένη η Ομογένεια από δολοφονία Ελληνοαμερικανού στην Αστόρια

Σοκαρισμένη η Ομογένεια από δολοφονία Ελληνοαμερικανού στην Αστόρια

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την δολοφονία του άτυχου ομογενή Γεωργίου Πατούχα, ο οποίος δέχτηκε θανάσιμη επίθεση την Κυριακή 6/3 από τον 23χρονο συνέχιζοντα, την στιγμή που η Αστόρια είναι σοκαρισμένη ακόμα από το τραγικό συμβάν.

Τι λένε γνωστοί και φίλοι του.

Αστόρια, Δευτέρα μεσημέρι. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο εικοσιτέσσερεις ώρες από τον τρόμο που σκόρπισε στην περιοχή το αιματηρό αμόκ του 23χρονου μανιακού. Το σοκ παραμένει. Στα σημεία που εκτυλίχθηκαν οι εγκληματικές ενέργειες υπάρχει ακόμη παρουσία της Αστυνομίας, για λόγους περαιτέρω διερεύνησης. Ένα από αυτά, είναι η κάβα του 55χρονου Ελληνοαμερικανού Γεωργίου Πατούχα, ο οποίος καταγόταν από την Άνω Χώρα Ναυπάκτου. Ήταν ο άνθρωπος που πλήρωσε με την ζωή του το γεγονός ότι βρισκόταν στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή: Δηλαδή στην επιχείρησή του, όπως κάθε ημέρα, την ώρα όμως που ο αδίστακτος νεαρός .

Στο πλατύσκαλο της εισόδου, μπορεί κάποιος να διακρίνει ακόμη αίματα από τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου άνδρα. Δεξιά της εισόδου, λίγα λουλούδια που άφησαν συμβολικά φίλοι και συγγενείς. Ένας εξ αυτών, ο Κωνσταντίνος Τούφος, περνάει την κορδέλα της Αστυνομίας και αφήνει μια ανθοδέσμη εκείνη την στιγμή. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναπιεί τον πρωινό καφέ με τον 55χρονο φίλο του.

"Άκουσα στην τηλεόραση χθες για το συμβάν. Πού να ήξερα ότι έλεγαν για τον Γιώργο", δήλωσε στο New Greek TV ο κ. Τούφος.

"Τον γνώριζα εδώ και 3-4 χρόνια. Κάθε πρωί στις 10 θα πίναμε τον καφέ μας. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια, όπως και ο πατέρας του. Ήταν ένας καλός οικογενειάρχης", τόνισε ο κ. Τούφος.

Στο σημείο κατέφταναν και άλλοι φίλοι και γνωστοί του θύματος, που μόλις είχαν πληροφορηθεί ότι ο νεκρός της επίθεσης ήταν αυτός (σ.σ. το όνομά του δεν ανακοινώθηκε απευθείας). Οι περισσότεροι απευθύνονταν στον αστυνομικό που περιπολούσε για να επιβεβαιώσουν αν όντως είναι αλήθεια. Όπως ο παλιός του ενοικιαστής, Τζον Ντέλις.

"Χρυσός άνθρωπος! Δούλευε όλη την ζωή του! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελικά είναι αυτός. Ήταν ο σπιτονοικοκύρης μου πριν από μερικά χρόνια και τον γνωρίζω καλά", ανέφερε ο κ. Ντέλις, ο οποίος στάθηκε στο πόσο αγαπούσε ο εκλιπών την οικογένειά του.

"Ήθελε πάρα πολύ να κάνει οικογένεια και αγαπούσε πολύ την γυναίκα και το παιδί του. Αυτό το μαγαζί το έχει περισσότερα από 20 χρόνια εδώ και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα.", συνέχισε ο Ντέλις, για να καταλήξει στην εκτίμηση ότι ο 55χρονος είχε υποτιμήσει την επικινδυνότητα των εγκληματιών στην περιοχή.

"Σε αυτό το σημείο γίνονται πολλά. Υπάρχουν πολλοί περίεργοι. Πάντα απορούσα γιατί ο Γιώργος δεν είχε πιστόλι. Προτιμούσε το 'ελληνικό' ύφος: Να υψώνει το χέρι και να λέει στους ανεπιθύμητους 'φύγε από εδώ'. Αν οπλοφορούσε, θα είχε σωθεί".

Πάντως, όπως αναφέρουν άλλες μαρτυρίες, ο 23χρονος δράστης είχε επανειλημμένα δημιουργήσει προβλήματα στο 55χρονο, κάτι που ο ίδιος είχε αναφέρει στο στενό του περιβάλλον.

πηγη newgreektv.com

Σχετικές ειδήσεις