Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αστέρι στα μαθηματικά 10χρονος Ομογενής!

Αστέρι στα μαθηματικά 10χρονος Ομογενής!

Ο Μιχάλης Νικολάου, μαθητής της Δ' τάξης Δημοτικού, χάρη στο κοφτερό μαθηματικό του μυαλό, κατάφερε αυτό που ελάχιστοι μαθητές μπορούν να καταφέρουν.

Σε ηλικία μόλις 10 χρόνων και συμμετέχοντας στον διαδικτυακό διαγωνισμό Μαθηματικών, Mathletics -έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου απ' όλο τον κόσμο-, κατάφερε να «σκοράρει» 11,988 πόντους και να ανακηρυχθεί ως ο τέταρτος, ικανότερος μαθητής στον κόσμο.

«Άρχισα να συναγωνίζομαι με μαθητές επιπέδου Στ' Δημοτικού και κατάφερα να μπω στους 50 καλύτερους του κόσμου. Είδα ότι τα πήγαινα καλά σ' αυτό το επίπεδο, γι' αυτό ανέβηκα στο επόμενο. Δεν κατάλαβα πότε βρέθηκα ανάμεσα στους πέντε καλύτερους του κόσμου. Εκείνο που αποκόμισα απ' αυτήν την εμπειρία είναι, ότι αν κάποιος έχει θέληση και τόλμη μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και να επιτύχει κάτι περισσότερο απ' αυτό που νομίζει ότι μπορεί να καταφέρει. Απολαμβάνω τα Μαθηματικά και τις προκλήσεις» είπε ο Μιχάλης μετά την επιτυχία του στην εφημερίδα Νέος Κόσμος Αυστραλίας.

Οι μεμονωμένοι και σύνθετοι αλγόριθμοι, η άλγεβρα και οι τετραγωνικές ρίζες είναι οι τομείς των μαθηματικών που ενδιαφέρουν, κυρίως, τον Μιχάλη, ο οποίος -όπως αναφέρει η δασκάλα του κ. Τόνια Τσαλαπατάρη-, είναι -όχι ότι αυτό μας εκπλήσσει- ο πιο καλός μαθητής του σχολείου στα Μαθηματικά.

Ο Μιχάλης στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την μουσική -ούτε αυτό μας εκπλήσσει καθώς Μαθηματικά και Μουσική σχετίζονται άμεσα- και την κατασκευή ρομποτικών Lego.

Σχετικές ειδήσεις