Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μέρες του ΄81!

Μέρες του ΄81!

Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα έχει αποστασιοποιηθεί, μου έλεγε χθες, Τετάρτη (11/02/2015) σχολιάζοντας τη λαϊκή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ότι του θυμίζουν τις μέρες ευφορίας που ακολούθησαν τις ιστορικές εκλογές του 1981, όταν κυριάρχησε το όραμα της «Αλλαγής».

Του Μάρκου Μουζάκη

Μάλιστα επεσήμανε τη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Συντάγματος τον Οκτώβρη του 1982,για να γιορταστεί ο ένας χρόνος από την εκλογική νίκη.

«Περιμέναμε να έρθει πολύς κόσμος, αλλά η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, ακόμα και του Αντρέα», μας είπε!

Και στη συνέχεια μετέφερε το «σήμερα στο χθες».

Και μας υπογράμμισε ότι –τηρουμένων των αναλογιών- η αποδοχή που σήμερα έχει η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θυμίζει την αποδοχή που είχε τότε η κυβέρνηση του Αντρέα, ένα χρόνο μετά το θρίαμβό της.

Πράγματι η αποδοχή που έχει σήμερα η κυβέρνηση όχι μόνο είναι πολύ, πάρα πολύ μεγάλη, αλλά ξεπερνά στενά κομματικά τείχη. Και αυτό είναι μέγιστο κέρδος της.

Άλλωστε όπως έδειξαν οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις, τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης επικροτεί και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, αλλά και πάνω απ’ τους τέσσερις ψηφοφόρους του ΚΚΕ.

Υπέρβαση, επομένως, κομματικών τειχών.

Μέγιστο κέρδος επίσης η κινητοποίηση του λαού, για να στηρίξει την κυβέρνησή του. Αυτή η κινητοποίηση που κρατά το λαό ξάγρυπνο σήμερα για να στηρίξει, αύριο για να κριτικάρει αν αυτό καταστεί αναγκαίο, είναι ένα νέο ποιοτικό χαρακτηριστικό στο εγχώριο πολιτικό γίγνεσθαι.

Δίνει φτερά στη νέα κυβέρνηση, στο ταξίδι προς την Ιστορία που μόλις ξεκίνησε.

Αλλά αποτελεί και το «φρένο» σε τυχόν πισωγυρίσματα.

Ελπίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν.

Αλλά, εάν υπάρξουν, ο λαός είναι αμείλικτος κριτής.

Και απαιτεί: Όχι άλλες κυβιστήσεις, να συνεχιστεί το ταξίδι στην αξιοπρέπεια!

Σχετικές ειδήσεις