Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τέρμα τα δίφραγκα σύντροφοι – Με 153 και με ψέματα δεν έρχονται επενδυτές!

Τέρμα τα δίφραγκα σύντροφοι – Με 153 και με ψέματα δεν έρχονται επενδυτές!

Η πολιτική και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει πλέον αρχίζει να... κουράζει τους πάντες. Και τους έξω και τους μέσα. Ειδικά τους μέσα...

Του Κώστα Τσιτούνα - Δημοσιογράφου

Περισσότερο απ' όλα έχει αρχίσει να κουράζει η ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για τις επενδύσεις που έρχονται, αλλά κατά περίεργο τρόπο έχουν χαθεί στη μέση της διαδρομής.

Αστεία πράγματα.

Ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι για να έρθουν επενδύσεις απαιτούνται δυο κρίσιμοι παράγοντες.

Ικανές και αναγκαίες συνθήκες που λέγαμε στα μαθηματικά.

Ποιες είναι αυτές;

Πολιτική και φορολογική σταθερότητα.

Στην μνημονιακή Ελλάδα των τελευταίων έξι ετών δεν υπάρχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Συνεπώς επενδύσεις γιοκ!

Ποιος σοβαρός επιχειρηματικός όμιλος θα διαθέσει κεφάλαια σε μια χώρα που κινείται στο... νήμα της δεδηλωμένης;

Ποιος υγιής όμιλος θα επενδύσει στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα μιας χώρας που κάθε δεύτερη εβδομάδα επανέρχονται σενάρια πρόωρων εκλογών, δημοψηφισμάτων, συνταγματικών αναθεωρήσεων, αλλαγών στον εκλογικό νόμο, αλλαγών στις εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Σε μια χώρα που κάθε μήνα εφευρίσκει νέους «ανθρωποκτόνους» φορολογικούς νόμους που σκοτώνουν ακόμα και τα τελευταία ψήγματα επιχειρηματικότητας;

Κανείς σύντροφοι!

Σε τέτοιες νοσηρές καταστάσεις έρχονται μόνο αεριτζήδες, καιροσκόποι της λογικής «take the money and run».

Μόνο αρπαχτικά που μέσα στη γενικότερη αναμπουμπούλα κοιτούν να «βουτήξουν» όσα περισσότερα μπορούν από την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία και μετά να γίνουν... Λούης.

Η κυβερνητική «πλειοψηφία» των 153 δεν είναι διακυβέρνηση σύντροφοι. Είναι προσωρινή διαχείριση και δυστυχώς δεν μπορείτε να μας πείσετε για το αντίθετο.

Προσωρινή διαχείριση μιας χώρας που εμφανώς πλέον βρίσκεται υπό εκκαθάριση και υπό πτωχευτικό καθεστώς συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Όλα τα υπόλοιπα περί αλλαγών που έρχονται ή που θα έρθουν είναι παραμύθια της Χαλιμάς για το πόπολο.

Αδέρφια κουραστήκαμε...

Κουραστήκαμε να μας λέτε σήμερα τι θα γίνει αύριο και όταν έρθει το... αύριο να μας εξηγείτε γιατί δεν έγιναν όλα όσα λέγατε χθες.

Κουραστήκαμε να υπογράφετε νόμους και αναγκαστικά μέτρα και μετά να μας εξηγείτε ότι δεν πρέπει και δεν θα αφήσετε να εφαρμοστούν.

Σκέτη ιλαροτραγωδία.

Αξίζουμε κάτι καλύτερο που να πάρει η ευχή!

Σχετικές ειδήσεις