Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Λουκέτο στα κανάλια: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες...

Λουκέτο στα κανάλια: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες...

Το θράσος ορισμένων αεριτζήδων της δημοσιογραφίας, δεν έχει όρια - Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα κροκοδείλια δάκρυα διαφόρων «συναδέλφων» δημοσιογράφων οι οποίοι τα άρπαζαν από δέκα μεριές και τώρα δήθεν αγωνιούν για τα κανάλια που κλείνουν και για τους εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο.

tsitounas megali 11

Του Κώστα Τσιτούνα

Αναφέρομαι βεβαίως σε όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους (κυρίως της τηλεόρασης) που επι σειρά ετών αυτοαποκαλούντουσαν δημοσιογράφοι και σήμερα χύνουν με τόση ευκολία τα δάκρυά τους για τους εργαζόμενους - κυρίως του Mega - αλλά και των υπολοίπων καναλιών που κινδυνεύουν να κλείσουν.

Σε αυτούς που «τσέπωναν» δεκάδες χιλιάδες ξεκούραστα ευρώ για να στήνουν άχρηστα και άνευρα τηλεοπτικά καφενεία προκειμένου να ικανοποιήσουν τις «γραμμές» των αφεντικών τους που, όλως τυχαίως, ήταν μνημονιακότεροι της τρόικας.

Σε όλους αυτούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ έγλειφαν με τον πιο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων, απλά για να συντηρούν τους εαυτούς τους μέσα στο σύστημα εξουσίας.

Και να πάρει η ευχή, δεν τους ένοιαζε ποιους έγλειφαν. Έκαναν το ίδιο με όλους. Είτε κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, είτε κυβερνούσε η ΝΔ, είτε ο Παπαδήμος, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλους αυτούς τους ακάματους γυρολόγους που κυκλοφορούσαν στα μεγάλα κανάλια με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» και είχαν μαζί τους μέχρι και αστυνομικούς - ορντινάντσες για να τους φυλάνε, αλλά και βαστάζους για να τους μεταφέρουν τα ρούχα.

Σε αυτούς που είχαν από 5 δουλειές ο καθένας σε διάφορα γραφεία Τύπου και στα οποία δεν πατούσαν ποτέ το πόδι τους. Τους πλήρωνε βεβαίως ο ελληνικός λαός για να κάνουν τους συμβούλους υπουργών και την άλλη μέρα τους έβγαζαν στα κανάλια που δούλευαν.

Τώρα που η εποχή των «πλυντηρίων» τελείωσε, άρχισε το κλάμα... «Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες», κατά το λαϊκό απόφθεγμα.

Δεν τα βγάζουν πέρα τα παλικάρια.

Βλέπεις είχαν συνηθίσει σε μεγάλα «κασέρια» και τους κακοπέφτει η «φετούλα».

Ε, δεν είναι κι εύκολο από τα 20.000 ευρώ μισθό να πέσεις στα 700!!!

Και το χειρότερο είναι ότι πρέπει να τα δουλέψεις αυτά τα ρημάδια τα 700.

Το καταπληκτικό είναι ότι όλοι αυτοί οι αεριτζήδες, τώρα, θέτουν εαυτόν δίπλα στην εργατική τάξη των τεχνικών, των εικονοληπτών, των χιλιάδων χαμηλόμισθων δημοσιογράφων και δηλώνουν ότι «συμπάσχουν».

Με ποιούς συμπάσχετε βρε γελοία υποκείμενα;

Με αυτούς που έπαιρναν 400 ευρώ με μπλοκάκι για να βγάζετε τις φάτσες σας στο γυαλί και να το παίζετε πολιτικοί αναλυτές;

Με αυτούς που έπρεπε να πάνε το βράδυ στο σπίτι τους με 2 ευρώ στην τσέπη και δεν ήξεραν τί να πουν στη γυναίκα και στα παιδιά τους;

Τι σχέση μπορεί να έχετε με όλους αυτούς;

Καμία!

Είστε απλά αξιοθρήνητοι.

Τραβάτε τώρα στα μπουζούκια που πετάγατε τα λουλουδικά με το κιλό να μαζέψετε κανα γαρύφαλο μπας και σφουγγίξετε τα δάκρυά σας.