ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το τέλος της αθωότητας

Το τέλος της αθωότητας

Πάντα ο Εφιάλτης χτυπάει στην κατάλληλη στιγμή. Και η κατάλληλη στιγμή για τους Εφιάλτες (είναι πολλοί δυστυχώς) είναι τώρα.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης οι Κασσάνδρες κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να γκρεμίσουν την Κυβέρνηση και τη χώρα. Οι Μουρούτηδες και οι φίλοι τους, δίνουν την μητέρα των μαχών, έχοντας ανοικτή επικοινωνία και σύνδεση με τα κέντρα προπαγάνδας του εξωτερικού, ώστε την κρίσιμη στιγμή να δημιουργήσουν πανικό στον ελληνικό λαό με διασπορά ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος τρόμου.

Δυστυχώς, οι παιδικές ασθένειες και η μέχρι ενός βαθμού αθωότητα των νυν κυβερνόντων, τους έχουν στερήσει τη δυνατότητα απάντησης σε αυτόν τον βρόμικο πόλεμο. Και δεν έχουν απαντήσεις γιατί δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να στήσουν ανάλογο μηχανισμό. Είναι έξω από την φύση τους, την κουλτούρα και την ηθική τους. Όμως ως εδώ. Όταν ολόκληρος πρωθυπουργός, βγαίνει και ουσιαστικά κάνει έκκληση «κλείστε τα αυτιά σας στις Κασσάνδρες», όσο κι αν του αναγνωρίζεις το αγνό των προθέσεων του, οφείλεις να παραδεχτείς πως είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει μηχανισμός αντιμετώπισης. Και δυστυχώς τα κέντρα παρά- εξουσίας, πληροφόρησης κλπ. είναι ακόμη πανίσχυρα. Και πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα, πριν να είναι αργά. Είναι ήδη αργά.