ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Υπουργικό σαν... γάμος, Τσίπρας όπως... ΓΑΠ και ο Γερούν... ρέφερι!

Υπουργικό σαν... γάμος, Τσίπρας όπως... ΓΑΠ και ο Γερούν... ρέφερι!

Μα τι χαρά ήταν αυτή; Τι πανηγύρι, ενθουσιασμός και θριαμβολογία;

Όποιος βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή θα πίστευε ότι ο κάτι σπουδαίο είχε συμβεί.

Οι κυρίες καλλωπισμένες και άρτι αφιχθείσες από το κομμωτήριο, οι κύριοι ξυρισμένοι και γυαλισμένοι – που λέγαμε και στο στρατό – και ένα κλίμα ευφορίας που όσοι το είδαν δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Αν δεν ήταν μεσημέρι θα νόμιζε κανείς ότι πάνε σε γάμο.

Τέτοιο γιορτινό κλίμα δεν επικρατούσε ούτε μετά τις εκλογές, στο πρώτο υπουργικό.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί, με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, με καμάρι σαν να έσωσαν την Ελλάδα, αλλά και με το γνωστό ύφος υπεροψίας, έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον.

Μα, γιατί; Αναρωτιόντουσαν οι δημοσιογράφοι. Μα για τη μεγάλη νίκη έναντι των δανειστών, για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, είπε ενθουσιασμένος κυβερνητικός παράγοντας, δείχνοντας πως έχει έρθει καλά διαβασμένος στη Βουλή.

Ειλικρινά, άρχισα να φρικάρω βλέποντάς τους. Μα, για ποια συμφωνία μιλάνε; Γιατί πανηγυρίζουν για τον «κόφτη»; Γιατί φιλιούνται και αγκαλιάζονται; Ή εγώ είμαι χαζός ή η κυβέρνηση ζει σε παράλληλο σύμπαν... Ένα από τα δύο συμβαίνει. Διαφορετικά από αύριο πάω στον ψυχίατρο.

Βέρτιγκο... Ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό!

Με ένα τεράστιο χαμόγελο, ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε έναν προς έναν τους υπουργούς δίνοντάς τους συγχαρητήρια.

Κάθισε στην πρωθυπουργική θέση και άρχισε την ομιλία του. Γραμμένα όλα στο χαρτί...

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς να στρωθούν στη δουλειά, να βγουν στα κανάλια και να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια, να βρουν επενδύσεις, γιατί επενδύσεις σημαίνει θέσεις εργασίας.

Ωπα, ώπα παιδιά... Κάτι δεν πάει καλά, λέω σε ένα συνάδελφο. Τι έτος έχουμε; Ποιος κυβερνά; Πας καλά ρε μ@@κα, μου απαντάει. Ρε συ, ποιος μιλάει, ο Τσίπρας ή ο Γιώργος Παπανδρέου; Τα λέει όλα από το χαρτί και η ομιλία του είναι copy paste με του ΓΑΠ μετά την... επιτυχία του πρώτου μνημονίου.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να πείσει τους υπουργούς ότι ο «κόφτης» δεν θα χρειαστεί, αφού οι στόχοι θα έχουν επιτευχθεί. Αν κρίνω από το χειροκρότημα που έπεσε μετά την ομιλία του, μάλλον τους έπεισε.

«Δώσε κανά... σπόρι στο ρέφερι»

Ο πιο ευτυχισμένος όλων ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μπήκε στο υπουργικό σαν θριαμβευτής και στη συνέχεια προσπάθησε να εξηγήσει όσα συνέβησαν στο Eurogroup, εξυμνώντας τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Για μια ακόμα φορά χρησιμοποίησε ποδοσφαιρικούς όρους. Για ακόμα μια φορά, ανεπιτυχώς.

«Πρόεδρε, ο Γερούν μάς συμπεριφέρθηκε όπως ακριβώς συμπεριφέρονται οι διαιτητές στον Ολυμπιακό» είπε, κάνοντας τον Αλ. Τσίπρα να σκάσει στα γέλια. Και για να γίνει ο κ. Τσακαλώτος πιο πειστικός, συμπλήρωσε: «Ο Γερούν έπαιζε μπάλα, μας έπαιζε σαν Ολυμπιακός. Κάθε φορά που πήγαινε να στραβώσει ο Σόιμπλε, να σου ο Γερούν και έφερνε την κατάσταση στα μέτρα μας».

Μιλάμε για επιχειρήματα, όχι αστεία.

Αλέξη, με επικοινωνιακά τρικ και με πανηγυράκια στη Βουλή δεν γίνεται πολιτική. Η αλήθεια είναι έξω, στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που ο λαός αναστενάζει από τα βάρβαρα μέτρα που του φόρτωσες συνεχίζοντας την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική των προκατόχων σου.

Και κάτι τελευταίο: Κράτα τη γραβάτα στη ντουλάπα. Θα σε τρολάρουν και οι πέτρες!

Σχετικές ειδήσεις