ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Απίστευτοι: Δεν μπορούν να συνεννοηθούν στην κυβέρνηση ούτε για το δημοψήφισμα!

Απίστευτοι: Δεν μπορούν να συνεννοηθούν στην κυβέρνηση ούτε για το δημοψήφισμα!

Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Κι ενώ χθες, Τρίτη (07/06/2016) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη άφηνε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν έχει συζητηθεί ή αποφασιστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται», σήμερα (08/06/2016) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έσπευσε να τη διαψεύσει, λέγοντας πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα!

«Δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση. Άλλο πράγμα ειπώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ειπώθηκε ότι στα περιεχόμενα της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση θα είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η χρήση και η αξία των δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και ο εκλογικός νόμος με απλή αναλογική. Αυτά απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα ανοίξει δομημένα με εισήγηση και με συνταγματολόγους τον Ιούλιο και θα ζητήσουμε από το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει, το έχουν καταλάβει πλέον ως και οι πέτρες ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν τη δική τους «Βαβέλ». Αλλά είναι, το λιγότερο, κωμικοτραγικός ο τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να παίξει, για πολλοστή φορά, με σοβαρά πολιτικά ζητήματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση.

Αλλά τι διαφορετικό θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων»;

Σχετικές ειδήσεις