ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Όχι άλλο «σώσιμο» ρε Μοσκοβισί!

Όχι άλλο «σώσιμο» ρε Μοσκοβισί!

Σαν κωμωδία ή μάλλον ιλαροτραγωδία παιγμένη ανάποδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισίστην Αθήνα, όπου βρήκε την ευκαιρία να πλέξει το εγκώμιο της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο ερίτιμος κ. Μοσκοβισί θέλησε να μας πείσει ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Ελλάδα είναι πλέον «το καλό παιδί της Ευρώπης».

Ως διά... μαγείας, ο Γάλλος Επίτροπος ξέχασε τα όσα επικριτικά εκτόξευε τέτοιο καιρό πέρυσι εναντίον της Ελλάδας, όταν η χώρα στέναζε υπό τους στυγνούς εκβιασμούς των τότε τροϊκανών, και σήμερα παρουσίασε την Κομισιόν ως «προστάτιδα» του ελληνικού λαού.

«Πάντα πίστευα ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωζώνη. Ήρθα εδώ ως φίλος και σας διαβεβαιώνω πως τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αλλά και εγώ θα είμαστε πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».

Και αφού τα είπε και... ησύχασε, ο Γάλλος επίτροπος άρχισε να μας ξεφουρνίζει τα γνωστά τσιτάτα, πως «είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή, επενδύσεις».

Τελικά δεν ξέρει κανείς μας τι... πίνει και δεν μας δίνει ο «cher Πιερ». Ειδικά, όταν μας λέει τα δικά του, ότι δηλαδή με τα Μνημόνια που εδώ και έξι χρόνια ματώνουν μια ολόκληρη χώρα θα φέρουν ανάπτυξη!

Και επειδή ήθελε να το «τερματίσει», ο Μοσκοβισί μας είπε ότι «κανείς πια δεν μιλάει περί Grexit», και πρόσθεσε: «Ήθελα να έρθω εδώ έναν μήνα μετά την επίσκεψη του προέδρου Γιούνκερ, για να δείξω ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να συνεχίσουμε με μεταρρυθμίσεις που θα παράγουν και ήδη παράγουν αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία».

Όχι, φτάνει! Όχι άλλο «σώσιμο»! Νισάφι πια!

Σχετικές ειδήσεις