ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν θέλουμε Πατρίδα κουρελού - Πείτε μας πόσο κοστίζουν οι μεταφράσεις για τα σκάνδαλα

Δεν θέλουμε Πατρίδα κουρελού - Πείτε μας πόσο κοστίζουν οι μεταφράσεις για τα σκάνδαλα

Πόση αθλιότητα μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος; Πόσο πάτο θα πιάσουμε ακόμα;

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Τ.Τ. ΚΑΙ SIEMENS ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Να κουκουλώνονται υποθέσεις που έχουν κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο με το πρόσχημα ότι το κράτος δεν έχει λεφτά να πληρώσει μεταφράσεις.

Μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό της χώρας σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Η βραβευμένη ταινία της Σοφία Κόπολα λεγόταν «Χαμένοι στη Μετάφραση». Η μεταφορά του τίτλου της στην ελληνική πραγματικότητα θα θύμιζε περισσότερο μια παρωδία, που θα είχε όνομα «Χαμένοι στη Διαπλοκή».

Νομίζαμε πως το «κουκούλωμα» της υπόθεσης Siemens, εξαιτίας ενός μη μεταφρασμένου βουλεύματος ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Για πολλοστή φορά, η ανικανότητα του κράτους να διαχειριστεί μια καραμπινάτη υπόθεση με αποφορά βρωμερής διαπλοκής, όπως το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μας αφήνει άναυδους.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Αυτό το ρητό, όμως δεν ισχύει, εν τέλει για το σύγχρονο Ελλαδιστάν, όπου όλοι οι μηχανισμοί, από τη Δημόσια Διοίκηση έως και τη Δικαιοσύνη κινούνται όπως οι παίχτες του «Βραδυπορειακού»: πιο αργά κι από το replay.

Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε εδώ στο Newsbomb.gr πόσα χρήματα απαιτούνται για τη μετάφραση ενός παραπεμπτικού βουλεύματος στη σερβική γλώσσα; 100 ευρώ; 300 ευρώ; 500 ευρώ;

Ας μας δώσει μια απάντηση, επιτέλους, η επίσημη κυβέρνηση και ιδίως το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όχι τίποτε άλλο, απλώς να ξέρουμε πόσο κοστίζει και να τα δώσουμε εμείς αυτά τα χρήματα, για το καλό αυτής της έρημης της Πατρίδας μας, όπου το δημόσιο συμφέρον έχει καταντήσει μια άθλια και βρωμισμένη κουρελού στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας και η παρέα του κυνηγάνε καστανάδες, χαμηλοσυνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες, «μεγαλοκαρχαρίες», λαμόγια και οικονομικά παράσιτα που σοδόμιζαν επί χρόνια επάνω σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα, βγάζοντας δισεκατομμύρια και σπεκουλάροντας αγρίως σε βάρος του ελληνικού λαού, κυκλοφορούν ελεύθερα!

Πείτε μας, λοιπόν, ρε λεβέντες εκεί στην κυβέρνηση: πόσο κοστίζει αυτή η ριμάδα η μετάφραση; Άντε, μπας και ξεκολλήσουμε επιτέλους!

Σχετικές ειδήσεις