ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το «χαβά» του ο Φίλης: Θέλει «ουδετερόθρησκο» σχολείο και διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Το «χαβά» του ο Φίλης: Θέλει «ουδετερόθρησκο» σχολείο και διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Νίκος Φίλης: Τι άλλο θα κάνει ένας άνθρωπος, βρε αδέρφια, για να μείνει ζωντανός στη δημοσιότητα, έστω κι αν έχει τεθεί εκτός κυβέρνησης;

Ο λαλίστατος πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με το γνωστό μένος που τον διακατέχει για καθετί που αφορά στην Ορθόδοξη Πίστη και την Εκκλησία, είπε πάλι τα... δικά του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

«Το άρθρο 3 χρειάζεται ριζική αναθεώρηση» υπογράμμισε ο κ. Φίλης και συνέχισε, αναφερόμενος σε επιμέρους ζητήματα, που αφορούν τη σχέση πολιτείας - εκκλησίας. «Όλα αυτά τα θέματα πρέπει να συζητηθούν χωρίς βιασύνη. Αλλά κάποτε να υπάρξει κατάληξη», είπε ο κ. Φίλης.

Εξάλλου, μιλώντας για το σχολείο είπε: «Η αυτονόητη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας είχε προκαλέσει επικρίσεις από εκκλησιαστικούς παράγοντες. Το σχολείο όμως είναι κοσμικό, δηλαδή ουδετερόθρησκο».

Κύριε Φίλη, ασχοληθείτε καλύτερα με τα του κομματικού οίκου σας. Έχετε πει ως κυβερνών κόμμα τόσα ψέματα στο λαό και έρχεστε τώρα, τη στιγμή που οι δανειστές πάνε να δημιουργήσουν νέο ασφυκτικό κλοιό γύρω από την Ελλάδα, να ανασύρετε ένα ζήτημα που απλώς προκαλεί και διχάζει την κοινωνία.

Μια ζωή εκτός τόπου και χρόνου, κύριε Φίλη...

Σχετικές ειδήσεις