SEX

Έχει χρώμα ο σεξισμός;

Έχει χρώμα ο σεξισμός;
Μία ομάδα Βρετανίδων οργάνωσε μια εκστρατεία με την ονομασία Ρink stinks...

Μία ομάδα Βρετανίδων οργάνωσε μια εκστρατεία με την ονομασία Ρink stinks («το ροζ βρωμάει») και καλεί τους γονείς να μποϊκοτάρουν τους κατασκευαστές ροζ παιχνιδιών και παιδικών ρούχων επειδή, όπως υποστηρίζουν, το ροζ χρώμα επιβεβαιώνει σεξιστικά στερεότυπα.

Oι επικεφαλής της κίνησης, οι αδελφές Έμα και Έιμπι Μουρ, υποστηρίζουν πως οι ροζ τόνοι έχουν εγγενώς σεξιστικές ιδιότητες που οδηγούν τα νεαρά κορίτσια να προκρίνουν την ομορφιά έναντι των πρακτικών επιτευγμάτων και την παθητικότητα έναντι της ισχύος. «Ως αποτέλεσμα, η ομορφιά εκτιμάται περισσότερο από το μυαλό στα κορίτσια», είπαν στη βρετανική Daily Mail.

Στον ιστότοπο της κίνησης www.pinkstinks.co.uk υποστηρίζεται ότι η μακροπρόθεσμη έκθεση στο ροζ κάνει τα κορίτσια και τις γυναίκες να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και περιορισμένες ευκαιρίες.

Η εκστρατεία «έχει στόχο να αμφισβητήσει την κουλτούρα του ροζ» και για τον σκοπό αυτό έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.000 υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων η Βρετανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Μπρίτζετ Πρέντις.