SEX

Ο γάμος «παίζει» με τα κιλά σας…

Ο γάμος «παίζει» με τα κιλά σας…
Ο έγγαμος βίος έχει διαφορετική επίδραση στη σιλουέτα της γυναίκας από του άνδρα.

Ο έγγαμος βίος έχει διαφορετική επίδραση στη σιλουέτα της γυναίκας από του άνδρα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, επιστημόνων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, οι οποίοι παρακολούθησαν τη ζωή και τη σιλουέτα περισσότερων από 10.000 εθελοντών, διαπίστωσαν πως οι γυναίκες παχαίνουν μέσα στο γάμο, αντίθετα από τους άνδρες που διατηρούσαν τα κιλά τους.

Παρόλα αυτά, αν το ζευγάρι έπαιρνε διαζύγιο, ο άνδρας « έπαιρνε» και τα κιλά, καθώς άλλαζαν και οι διατροφικές τους συνήθειες.

Η έρευνα στην υγεία και το βάρος ανδρών και γυναικών από την εφηβεία έως τα 30 χρόνια τους, αλλά και αργότερα στα 40 και στα 50 τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ντιμίτρι Τάμιν, δήλωσε πως η είσοδος και η έξοδος από ένα γάμο επιδρά στο σωματικό βάρος, αλλά με διαφορετικό τρόπο σε άνδρες και γυναίκες, κάτι που το αποδίδει και στο ρόλο που έχει ο καθένας μέσα στο γάμο.

Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, η ηλικία του γάμου ή του διαζυγίου παίζει ρόλο.

Όσο μεγαλύτερης ηλικίας ήταν οι γυναίκες όταν παντρεύονταν, τόσο πιθανότερο ήταν να παχύνουν. Το ίδιο ίσχυε για τους άντρες, αλλά σε όσο μεγαλύτερη ηλικία έπαιρναν διαζύγιο.

Πηγή: tanea