ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μακάμπι νίκησε τη Φενέρμπαχτσε στο «Nick Galis Tournament»

Η Μακάμπι νίκησε τη Φενέρμπαχτσε στο «Nick Galis Tournament»

Η ομάδα του Τελ Αβίβ ήταν καλύτερη και πιο έτοιμη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ματς του τουρνουά της Ρόδου κι επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε με 82-78.

Πρεμιέρα στο «Nick Galis Tournament» της Ρόδου, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να επικρατεί της Φενέρμπαχτσε. Οι Ισραηλινοί σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ανώτεροι κι έδειξαν να είναι πιο «δεμένο» σύνολο απ’ τους αντιπάλους τους. Οι Τούρκοι απ’ την άλλη είχαν ξεσπάσματα στην αναμέτρηση, όμως είναι ξεκάθαρο πως θέλουν ακόμη δουλειά.

Στο κλειστό της Καλλιθέας η αναμέτρηση άρχισε χωρίς κόσμο, αλλά λίγο πριν το ημίχρονο επιτράπηκε η είσοδος παρά το θέμα που προέκυψε με την άδεια πυροπροστασίας. Οι παίκτες του Κάτας εκμεταλλεύτηκαν την ετοιμότητά τους, αλλά και την αθλητικότητά τους, παίρνοντας προβάδισμα απ’ την αρχή. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν στο +6 και το ημίχρονο έκλεισε στο 43-35.

Ο Ιτούδης είχε πολλά παράπονα απ’ τους παίκτες του, οι οποίοιΣ είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και τα ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο διόρθωσαν τα κακώς κείμενα και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο «μάζεψαν» τη διαφορά, φτάνοντας στο -3 του τελευταίου δίλεπτου, έχοντας σε καλή μέρα τον Καλάθη. Άστοχα σουτ του Παπαγιάννη και του Μαχμούτογλου, αλλά και ένα καλάθι του Νίμπο «καθάρισαν» τη νίκη για τη Μακάμπι τελικά.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 43-35, 70-61, 82-78.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά:

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε 82-78

Παναθηναϊκός - Φενερμπαχτσέ 16/9, 17:00

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 17/9, 17:00