ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος εποχής για τον Ρούντι Φερνάντεθ - «Μένει να εκπληρώσω το όνειρο του πατέρα μου»

Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος εποχής για τον Ρούντι Φερνάντεθ - «Μένει να εκπληρώσω το όνειρο του πατέρα μου»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν τόσο από την εθνική Ισπανίας, όσο και από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν και δεν ξεστόμισε τη λέξη «απόσυρση», ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε σαφές πως θα βάλει τέλος στην καριέρα του στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο θρυλικός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ισπανίας, μίλησε για τον χρόνο που του έχει απομείνει στα παρκέ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα της «βασίλισσας» με την Μπασκόνια για τη Euroleague.

«Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, την οικογένεια. Έχω λίγου μήνες ακόμη και ελπίζω να συνεισφέρω τα μέγιστα στο διάστημα που μου απομένει στα παρκέ. Ένιωσα πολύ αγάπη και αυτό τελειώνει, αλλά απομένουν λίγοι μήνες ακόμη για να συνεχίσω να απολαμβάνω τους συμπαίκτες μου,» είπε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Βέβαια, είχε ήδη ανακοινώσει ότι το Προολυμπιακό Τουρνουά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εάν προκριθεί η Ισπανία, θα είναι η τελευταία του συμμετοχή με τη «Φούρια Ρόχα». Και πλέον αποκάλυψε πως θα ρίξει τίτλους τέλους και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αυτό τελειώνει... Έρχεται η ώρα να σκεφτώ άλλα πράγματα εκτός από το μπάσκετ. Θέλω να απολαύσω τους μήνες που απομένουν. Το να "κρεμάς τα παπούτσια σου" είναι μια δύσκολη και συγκλονιστική λέξη όταν την ακούς. Μου απομένει να εκπληρώσω το όνειρο που είχε ο πατέρας μου... Να ζήσω και άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δυστυχώς, το άθλημα έχει τραυματισμούς και όταν τραυματίστηκα στη μέση μου είπαν ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ για άλλα τρία ή τέσσερα χρόνια ακόμη. Όμως τα κατάφερα να αγωνιστών για πολλά περισσότερα χρόνια. Έχω νιώσει πολύ προνομιούχος που μπόρεσα να φτάσω έως αυτό το σημείο και να νιώθω πολύ σημαντικός».

Ο Ρούντι Φερνάντεθ επέλεξε να ανακοινώσει πως μετρά αντίστροφα για το τέλος της αθλητικής καριέρας του ανήμερα των 39ων γενεθλίων του.

«Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου. Σωματικά και ψυχικά, μου είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια και έχει φτάσει η στιγμή να αναλογιστώ άλλα πράγματα που δεν είναι το επαγγελματικό μπάσκετ».

Σχετικές ειδήσεις