ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χ»άθηκε η Λάρισα

«Χ»άθηκε η Λάρισα
Σε έναν αγώνα που πρόσφερε συγκινήσεις, θέαμα και ανατροπές, Λάρισα και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι(2-2) για δέκατη φορά στις τελευταίες...

Σε έναν αγώνα που πρόσφερε συγκινήσεις, θέαμα και ανατροπές, Λάρισα και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι(2-2) για δέκατη φορά στις τελευταίες δώδεκα αναμετρήσεις τους!
Παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή , οι παίκτες της Λάρισας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι. Αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλησαν να ελέγξουν από νωρίς το ρυθμό του αγώνα.



Από την άλλη ο Άρης έχοντας όχι μόνο αφήσει το καλό (ευρωπαϊκό) του κουστούμι στο Μάντσεστερ, αλλά βάζοντάς το στη ναφθαλίνη, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους.
Ο Μιχαλήτσος βλέποντας την οπισθοχώρηση της ομάδας του που δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις της Λάρισας από τις πτέρυγες, προσπάθησε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά μάταια.



Ο Κουζέν λίγο πριν συμπληρωθεί το τέταρτο, άνοιγε το σκορ για τους γηπεδούχους… Στο 14’ ο Μετίν, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουζέν του κεφαλιού του, με τον Σηφάκη να αποκρούει αρχικά αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει στο δεύτερο σουτ του Αφρικανού που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «ριμπάουντ».

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Άρη να αφυπνίζεται και να ισορροπεί τον αγώνα.
Και αφού ο κατά τα άλλα δραστήριος Τσιμπάμπα, δεν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με την εξ’ επαφής κεφαλιά που έπιασε στο 18’, ανέλαβε να πρωταγωνιστήσει ένας πρωτοεμφανιζόμενος!



Ο Περέϊρα στο ντεμπούτο του με τους «κίτρινους», στο 34’ θα περάσει για… αεροπλάνο τον Τσοντοφάλσκι (εξαιτίας ίσως των πτητικών ικανοτήτων του στις επεμβάσεις του)στέλνοντας του μια… οβίδα λίγο έξω από την περιοχή!

Ο Τσοντοφάλσκι είδε… στα ραντάρ του τελευταία στιγμή την μπάλα και αφού η εστία του δεν διέθετε ούτε αλεξικέραυνο για τον κεραυνό του Πορτογάλου, το 1-1 ήταν γεγονός!
Αυτό έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αφού μόνο υποψία ευκαιρίας μπορεί να θεωρηθεί η φάση του Ινγκλέσιας(είχε περάσει αλλαγή στη θέση του τραυματία Αμπουμπακαρί) λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Αιφνιδιασμένος θα δει τη μπάλα να κοντράρει πάνω του μετά από σύγχυση στα καρέ του Σηφάκη και να καταλήγει άουτ .
Η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν επιτακτική ανάγκη για τους γηπεδούχους και στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν, αλλά τόσο το σουτ του Ρομέου(59’) όσο και αυτό του Τσιμπάμπα(67’) είχαν την ίδια κατάληξη με την κεφαλιά του Ρομέου που πρόλαβε την έξοδο του Σηφάκη στο 72’. Άουτ!



Σαν να μην έφθανε αυτό, οι γηπεδούχοι δεν πήραν σοβαρά την απειλή του Μπομπαντίγια στο 75’ (Μπαίνοντας ολομόναχος από δεξιά στην περιοχή του Τσοντοφάλσκι, θα απολέσει την ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα, τί άλλο; Άουτ!), έτσι ο ίδιος έκανε πράξη την απειλή του στο 90’. Το σουτ του θα κοντράρει στην πλάτη του Ταλ και αιφνιδιάζοντας τον Τσοντοφάλσκι θα καταλήξει στα δίχτυα του!

Ο αγώνας ωστόσο έκρυβε και περεταίρω συγκινήσεις αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη!
Η Μοίρα και η… προϊστορία ήθελαν το ματς ισόπαλο και ο Ρομέου δεν τις απογοήτευσε! Με σουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βραζιλιάνος θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο σενάριο που ήθελε τα μεταξύ τους παιχνίδια να μην αναδεικνύουν νικητή!

Η Λάρισα πριν την έναρξη του αγώνα είχε στην ουσία μόνο θεωρητικές ελπίδες για την παραμονή, ωστόσο το τελικό 2-2 έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του Κάμπου, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τις όποιες ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ.

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΗΣ 2-2

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Ρέντζας - Φατί, Μενδρινός, Τσέζαρεκ, Μπομπαντίγια

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης (79΄ Ρέντζας), Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (32΄Ιγκλέσιας), Μετίν (70΄ Κούλιτς), Πανκράτ, Ρομέου, Τσιμπάμπα

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο (62΄ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (81΄ Καστίγιο), Παπαζαχαρίας, Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Ντανίλο Περέιρα (90΄ Πρίττας), Βαγγέλη