ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζήσης: «Αλλάξαμε τις φάτσες μας»

Ζήσης: «Αλλάξαμε τις φάτσες μας»
Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «εφιάλτη» του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ και το πώς η Σιένα κατάφερε να το ξεπεράσει και να κάνει...

Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «εφιάλτη» του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ και το πώς η Σιένα κατάφερε να το ξεπεράσει και να κάνει την ανατροπή στη σειρά…

Το ‘χεις πάρει απόφαση να αποκλείεις ελληνικές ομάδες έτσι;

«Κοίτα… Τυχαίνει να παίζω σε μία ξένη ομάδα και να παίζουμε μία σειρά με αντίπαλο μία ελληνική ομάδα και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν…»

Θεωρείς πως τελικά η έκταση της διαφοράς με την οποία χάσατε στο πρώτο παιχνίδι, τελικά σας έκανε περισσότερο καλό παρά κακό;

«Το 1ο ματς για μας ήταν ένας εφιάλτης. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικά! Δεν είχαμε απάντηση ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα όχι τόσο μπασκετικά… Αλλάξαμε τις φάτσες μας! Τον τρόπο με τον οποίο παίζαμε. Είχαμε καρδιά και θέληση στα άλλα δύο παιχνίδια.

Αναφορικά με το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό ήμασταν το ίδιο καλοί στο πρώτο μέρος, αλλά ο Γιάριτς ήταν καταπληκτικός και κέρδισε ουσιαστικά για μας το παιχνίδι.

Παίξαμε φυσικά καλά στην άμυνα είχαμε καλά σημεία στην επίθεση και άλλους παίκτες που βοήθησαν στο σκοράρισμα και γενικά ήμασταν καλύτεροι. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, έχει έναν προπονητή που τα έχει κερδίσει όλα, περιμένουμε ένα τελείως διαφορετικό ματς, όπου αν θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ-πολύ καλύτερα».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπατε μετά το πρώτο ματς και βλέπουμε τώρα αυτή την εικόνα;

«Η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια που παίζω μπάσκετ δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Από το πρώτο ημίχρονο το κλίμα ήταν κακό. Ωστόσο δεν μιλήσαμε για μπάσκετ όσο ήμασταν στην Αθήνα. Απλώς είπαμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να παλέψουμε για την κάθε φάση. Δηλαδή να είμαστε πιο προσεκτικοί στις μονομαχίες, στα ριμπάουντ, να μην δεχτούμε εύκολα γκολ φάουλ όπως στο πρώτο ματς που δεχτήκαμε 6-7. Γενικώς να παίξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Ο προπονητής σας, σας βοήθησε σημαντικά στο ανεβείτε ψυχολογικά;

«Σίγουρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και είχε άμεσο αντίκτυπο σε μας η συμπεριφορά του. Η σειρά όμως είναι ακόμα ορθάνοικτη. Έχουμε το προβάδισμα και μπορούμε νε τελειώσουμε τα play off στο σπίτι μας, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Έχουν δει πολλά τα ματάκια μας στο μπάσκετ και 2-3 σουτ είναι ικανά να αλλάξουν όλη τη σειρά».

Πώς καταφέρατε όμως δύο παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Παπαλουκάς να τους αναγκάσετε να υποπέσουν σε τόσα πολλά λάθη;

«Η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να παίζουμε καλή άμυνα και να αναγκάζουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Αυτό το κάναμε και στα ματς με την Μπαρτσελόνα, τη Φενέρ ακόμα και με τη Ρεάλ Μαδρίτης για 30 λεπτά. Ξέρουμε ότι ο Παπαλουκάς και ο Σπανούλης είναι οι άξονες του επιθετικού παιχνιδιού του Ολυμπιακού από τη στιγμή που ο Τεόντοσιτς δεν παίζει πολύ λόγω του προβλήματος που είχε στην μέση του. Ήταν λογικό λοιπόν να τους πιέσουμε…».

Πηγή: Onsports.gr