ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δ. Διαμαντίδης: «Κάθε χρόνο το triple crown»

Δ. Διαμαντίδης: «Κάθε χρόνο το triple crown»
Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό παραδέχθηκε στην επίσημη...

Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό παραδέχθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο 31χρονος πλέι μέικερ παραδέχθηκε πως ο στόχος παραμένει κάθε χρόνο ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του triple crown, επανέλαβε αρκετές φορές πως πάνω από όλα είναι η ομάδα και όχι οι ατομικές διακρίσεις, αλλά και πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως έχει αναδειχθεί τρεις φορές στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης! Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν υπάρχει ακόμα κενός χώρος στο δωμάτιό του, από τα τόσα τρόπαια που έχει κατακτήσει στην καριέρα του:
«Ναι, έχω αρκετό χώρο ακόμα. Υπάρχει μια ξεχωριστή θέση για καθένα από αυτά. Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα».

Για το εάν σκέφτηκε ποτέ πως τόσες διακρίσεις μέσα σε μόλις ένα 24άωρο ίσως να είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που παίρνει:
«Όχι, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Αυτή η σκέψη βρισκόταν μόνο στο μυαλό μου και πριν και μετά, το ίδιο πράγμα, ο στόχος μας. Ναι, κέρδισα κάποιους ατομικά βραβεία και είμαι χαρούμενος για αυτά, αλλά αυτό που με ένοιαζε ήταν ο τίτλος της ομάδας. Ήθελα πάνω από όλα να δω τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο της Ευρωλίγκα, τίποτα άλλο»...

Για το εάν περίμενε την εξέλιξή του το 2004, όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα:
«Όχι, δεν μπορούσα να σκεφτώ με έτσι. Σκεφτόμουν μόνο ότι είχα έρθει σε μια ομάδα τελείως διαφορετική από την προηγούμενή μου, τον Ηρακλή, στην οποία είχα συνηθίσει να παίζω. Ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετικούς στόχους και το μόνο που σκεφτόμουν τότε ήταν πώς θα βοηθούσα την ομάδα μου. Ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός στοχεύει πάντα ψηλά και ο προσωπικός μου στόχος ήταν να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω. Δεν σκεφτόμουν τους προσωπικούς τίτλους. Δεν είχαν καν περάσει από το μυαλό μου».

Για το γεγονός πως σήκωσε την «κούπα» μαζί με τον Μάικ Μπατίστ και τον Κώστα Τσαρτσαρή:
«Είναι οι δύο παίκτες που έχουν παίξει τα περισσότερα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχουν περισσότερα χρόνια στην ομάδα από εμένα και πιστεύω ότι είχαν δικαίωμα να είναι εκεί. Το άξιζαν».


Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr