ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ταυτοποιήθηκε ο οπαδός που έριξε την κροτίδα στον Χουάνκαρ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Super League
EUROKINISSI

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι έγινε η ταυτοποίηση του οπαδού που έριξε την κροτίδα στο ντέρμπι «αιωνίων» της Super League.

Στην ταυτοποίηση του προσώπου που οδήγησε στη διακοπή της μεγάλης αναμέτρησης για την 9η αγωνιστική προχώρησαν οι Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 21χρονο, με την αστυνομία να βρίσκει στο σπίτι του τη ζακέτα που φορούσε εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός παραδέχθηκε την πράξη του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας. Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Η ανακοίνωση

«Ταυτοποιήθηκε 21χρονος για ρίψη κροτίδας κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ταυτοποιήθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και αξιοποίηση πληροφοριών που παραχωρήθηκαν από την πρώτη στιγμή από τη γηπεδούχο ομάδα, άτομο το οποίο προέβη σε ρίψη κροτίδας κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα την 22 Οκτωβρίου 2023 στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Πρόκειται για 21χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, το πρωί και προσήχθη στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ζακέτα, που φορούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά».

Πότε βγαίνει η απόφαση από την Εφέσεων - Κατατέθηκαν τα υπομνήματα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων για την τιμωρία των «ερυθρόλευκων» και την… τύχη του ντέρμπι.

Στην κατάθεση των υπομνημάτων τους για την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τους «πράσινους» προχώρησαν τα νομικά επιτελεία των δύο συλλόγων.

Οι δύο νομικές υπηρεσίες είχαν διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (06/11) να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και εν συνεχεία, η Επιτροπή Εφέσεων θα συνεδριάσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, ούτως ώστε να ληφθεί η απόφαση για την… τύχη του ντέρμπι και της τιμωρίας των Πειραιωτών.

Πρωτόδικα, ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με μηδενισμό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφαίρεση 1 βαθμού από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και πρόστιμο 38.000 ευρώ.

Έτσι, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την έφεση των Πειραιωτών, διατάσσοντας την επανέναρξη του ντέρμπι από το λεπτό που διεκόπη ή θα διατηρήσει την ποινή από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης είναι η Τετάρτη (08/11).

Σχετικές ειδήσεις