ΣΠΟΡ

Ξέσπασε η Σιμόν Μπάιλς: «Τώρα είναι σαν να είμαι κι εγώ άνθρωπος»

Σιμόν Μπάιλς
AP Images

Η Σιμόν Μπάιλς συγκλόνισε για ακόμη μια φορά, μιλώντας αυτή τη φορά για τις πολλές δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία χρόνια, αλλά και την απόσυρση της από τους περισσότερους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια έζησε πριν από λίγες ημέρες ξανά τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης από τον γιατρό-τέρας, Λάρι Νασάρ, καθώς μαζί με άλλες τρεις αθλήτριες βρέθηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση της αμελούς έρευνας κι ενδεχόμενης συγκάλυψης από τους πράκτορες του FBI.

Αυτή η φορά η Μπάιλς έκανε κατάθεση ψυχής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «TIME», όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν πάω σε σούπερ μάρκετ ή οπουδήποτε, με συγχαίρουν. θα ήθελα να μάθω γιατί με συγχαίρουν. Για τα γενέθλιά μου, για την επαγγελματική μου καριέρα; Πάντα με συγχαίρουν για τη νίκη. Αλλά τώρα, όμως, είναι σαν να είμαι και εγώ άνθρωπος, σαν να είμαι ευάλωτη. Είναι ωραίο που αναγνωρίζουν τι έχω κάνει, τι κάνω και τι έχω ξεπεράσει».

Επίσης, αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου αποσύρθηκε από τους περισσότερους τελικούς της ενόργανης γυμναστικής. Όπως υπογράμμισε: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν εκτός τόπου, δεν μπορούσα να συγχρονίσω το μυαλό μου με το σώμα μου. Το να αποφασίσω ότι δεν θα αγωνιστώ στους τελικούς στο άλμα, ήταν δύσκολο. Δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν παράξενο, γιατί ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τις ασκήσεις μου με ασφάλεια. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να φτιάξω τη διάθεση των άλλων αθλητών εντός και εκτός του αγώνα, να είμαι εκεί και να τους ενημερώσω ότι όλα ήταν καλά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Δεν γνωρίζαμε για την 2χρονη», λένε οι γονείς - Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού

Πάτρα: Έκλεβαν τον γιατρό την ώρα που έσωζε τον 6χρονο Φώτη

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές