ΣΠΟΡ

Συγκλόνισε η Μπάιλς: «Το FBI έκλεισε τα μάτια, δεν θέλω να βιώσει άλλος αυτή τη φρίκη»

Σιμόν Μπάιλς
AP Images

Συγκλόνισε η Σιμόν Μπάιλς κατά τη διάρκεια της κατάθεση της στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, υπογραμμίζοντας ότι το FBI δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Η Μπάιλς μαζί με άλλες τρεις γυμνάστριες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον γιατρό-τέρας, Λάρι Νασάρ κλήθηκαν να ζήσουν ξανά τον εφιάλτη που έζησαν.

Ο επί τρεις δεκαετίες γιατρός της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ κακοποίησε συνολικά 265 κορίτσια κι έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δίχως δικαίωμα αναστολής της ποινής του. Τα τέσσερα κορίτσια βρέθηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση της αμελούς έρευνας κι ενδεχόμενης συγκάλυψης από τους πράκτορες του FBI.

Η Μπάιλς συγκλόνισε με όσα είπε με δάκρυα στα μάτια: «Για να είμαι σαφής, κατηγορώ τον Λάρι Νασάρ και επίσης κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε και άφησε να διαιωνιστεί η κακοποιητική συμπεριφορά του. Δεν θέλω άλλη νεαρή γυμνάστρια, ή αθλητής των Ολυμπιακών ή οποιοδήποτε άτομο να βιώσει τη φρίκη που εγώ και εκατοντάδες ακόμη έχουν υποστεί πριν, κατά τη διάρκεια και επαναλαμβανόμενα ως σήμερα μετά την κακοποίηση από τον Λάρι Νασάρ. Τα σημάδια αυτής της φρικτής κακοποίησης συνεχίζονται. Ο αντίκτυπος της κακοποιητικής συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου δεν θα ξεπεραστεί ποτέ».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι: «το FBI έκλεισε τα μάτια», κάτι που είχς ως αποτέλεσμα «να υποφέρουμε», γιατί: «κανείς στο FBI, την Ομοσπονδία και την Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έπραξε ό,τι ήταν απαραίτητο για να μας προστατεύσει». Καταλήγοντας, ανέφερε: «Μας απογοήτευσαν και αξίζουμε απαντήσεις. Ο Νασάρ βρίσκεται εκεί που ανήκει, αλλά εκείνοι που το επέτρεψαν πρέπει να λογοδοτήσουν. Αν δεν συμβεί, είμαι πεπεισμένοι ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει σε άλλα ολυμπιακά αθλήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Pfizer: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου

Η Ιωάννα δεν είναι θέμα, είναι σύμβολο!

Θάνατος 5χρονου από ροτβάιλερ στην Κοζάνη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των σκυλιών