ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Συνεχίζεται η «πτώση» στην παγκόσμια κατάταξη – Στο Νο6 μετά τον αποκλεισμό

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρίσκεται από την ερχόμενη Δευτέρα (13/6) ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος έμεινε εκτός ημιτελικών από τον Άντι Μάρεϊ στο τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Ο Τσιτσιπάς έπεσε στο Νο5 μετά το Roland Garros και θα χάσει άλλη μια θέση, μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του γερμανικού τουρνουά.

Την ερχόμενη Δευτέρα (13/6) θα αφαιρεθούν οι βαθμοί που πήραν οι τενίστας στο γαλλικό Grand Slam του 2021, με τον Έλληνα πρωταθλητή και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι οι δύο μεγάλοι χαμένοι, καθώς πέρσι έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς για να παραμείνει στο Νο5 θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον ως τον τελικό στη Στουτγκάρδη, ωστόσο ο έμπειρος στο γρασίδι, Άντι Μάρεϊ, έβαλε «φρένο» στην πορεία του.

Ο Βρετανός τενίστας πανηγύρισε την πρώτη νίκη κόντρα σε αντίπαλο του Top-5, μετά από σχεδόν 6 χρόνια! Η προηγούμενη φορά ήταν η επικράτηση του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ATP Finals τον Νοέμβριο του 2016.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υποχωρεί στο Νο6, με τον φιναλίστ του Roland Garros, Κάσπερ Ρουντ να είναι αυτός που θα ανέβει στο Νο5, κάνοντας νεό career-high.

Σχετικές ειδήσεις