ΣΠΟΡ

Κινέζος μαραθωνοδρόμος αποκλείστηκε γιατί κάπνιζε σε όλη τη διαδρομή

Κινέζος μαραθωνοδρόμος αποκλείστηκε γιατί κάπνιζε σε όλη τη διαδρομή

Ο Κινέζος μαραθωνοδρόμος Ανκλ Τσεν, διάσημος ως «Smoking Brother», αποκλείστηκε από τον Μαραθώνιο Xiamen λόγω της συνήθειας που τον έκανε γνωστό το 2022.

Το 2022 ο Κινέζος μαραθωνοδρόμος Ανκλ Τσεν έγινε γνωστός στο παγκόσμιο κοινό όχι λόγω κάποιας σπουδαίας επίδοσής του, αλλά επειδή κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του από τον Μαραθώνιο Jiande, στον οποίο τερμάτισε μετά από 3 ώρες και 28 λεπτά έχοντας συνεχώς ένα τσιγάρο στο στόμα του.

Στην πατρίδα του ήταν γνωστός από το 2018, καθώς σε κάθε κούρσα του είχε την ίδια αγαπημένη συνήθεια. Μάλιστα, δημοσιεύματα στην Κίνα, τότε, ανέφεραν πως δεν ήταν φανατικός καπνιστής, αλλά (όπως έλεγε ο ίδιος) το έκανε στους αγώνες γιατί τον βοηθούσε με τις... ανάσες του και να κρατάει ρυθμό.

Ο 52χρονος, πλέον, Ανκλ Τσεν συμμετείχε μέσα στον μήνα στον Μαραθώνιο Xiamen. Έτρεξε 26,2 χιλιόμετρα και χρειάστηκε 3 ώρες και 33 λεπτά να ολοκληρώσει την κούρσα.

Πάλι καπνίζοντας σε όλη τη διαδρομή! Αλλά αυτή τη φορά ο Κινέζος μαραθωνοδρόμος αποκλείστηκε από τον αγώνα και ο χρόνος του δεν μέτρησε.

Αιτία, ένας νέος κανονισμός που εισήχθη το 2023 στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο και απαγορεύει το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της κούρσας.