ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μόνο χρηματική ποινή»

«Μόνο χρηματική ποινή»
Ως μεμονωμένα επεισόδια που τιμωρούνται μόνο με χρηματικό πρόστιμο, χαρακτήρισε η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

Ως μεμονωμένα επεισόδια που τιμωρούνται μόνο με χρηματικό πρόστιμο, χαρακτήρισε η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα όσα έγιναν στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το Onsports έδωσε το «παρών» στην αίθουσα εκδικάσεων, όπου τον «Δικέφαλο» εκπροσώπησαν οι Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, ενώ είχε κληθεί ως μάρτυρας και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Νώντας Παπαεπαμεινώντας.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία προΐστατο ο Χρήστος Μαυρογένης, αναπληρωτής πρόεδρος, η πλευρά των Θεσσαλονικέων, στάθηκε στο γεγονός πως καθυστέρησε η εκδίκαση της υπόθεσης, παρά το αίτημα της ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Παράλληλα, οι νομικοί εκπρόσωποι των «ασπρόμαυρων» υποστήριξαν πως η ομάδα έχει κληθεί για είσοδο φιλάθλων και εκτεταμένα επεισόδια, κάτι που δεν ισχύει, αφού χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένα, με αποτέλεσμα η ποινή να είναι μόνο χρηματική.

Στην συνέχεια έγινε η ανάγνωση της έκθεσης του παρατηρητή του αγώνα, αλλά και τις Αστυνομίας, στις οποίες οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ έκαναν διευκρινίσεις. Στην συνέχεια, εκδικάστηκε ως μάρτυρας ο Νώντας Παπαεπαμεινώντας, υπεύθυνος ασφαλείας.
Κατά την εκδίκασή του, υποστήριξε πως η μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα ήταν συνέπεια του ανάματος πολλών πυρσών, λόγω του εορταστικού κλίματος που υπήρχε από νωρίς στην Τούμπα, ενώ έγινε μία ρήξη φωτοβολίδας, που έκαψε τα δίχτυα και άλλη μία στον πορτιέρο της ΑΕΚ, η οποία προκάλεσε μόνο το μικρό κάψιμο της φανέλας του Σάχα που συνέχισε κανονικά.

Για τον λόγο αυτό, οι νομικοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν να χαρακτηριστούν τα επεισόδια μεμονωμένα, καθώς η είσοδος των φιλάθλων ήταν ηλικίας 16 με 17 ετών και ζήτησαν την επιβολή μόνο χρηματικού προστίμου, κάτι που είχε γίνει στα επεισόδια του αγώνα των Τρικάλων με τον Άρη, όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν τιμωρηθεί μόνο με 6.000 ευρώ πρόστιμο.

onsports.gr