ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα αγωνίσματα στους Χειμερινούς του 2014

Νέα αγωνίσματα στους Χειμερινούς του 2014
Aνακοινώθηκε σήμερα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι προστέθηκαν έξι νέα αγωνίσματα στο πρόγραμμα...

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι προστέθηκαν έξι νέα αγωνίσματα στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας.

Πρόκειται για το half-pipe του σκι (σε άνδρες και γυναίκες), το άλμα με σκι των γυναικών, τη μεικτή σκυταλοδρομία του διάθλου, το ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ και το ομαδικό στο λουτζ. Η απόφαση για τα συγκεκριμένα αγωνίσματα βασίστηκε σε έκθεση της Επιτροπής Ολυμπιακού Προγράμματος της ΔΟΕ, η οποία παρουσιάστηκε ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της τον περασμένο Οκτώβριο στο Ακαπούλκο.

«Η προσθήκη αυτών των αγωνισμάτων στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους αθλητές και τους φίλους του αθλητισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και συμπλήρωσε: «Είναι συναρπαστικά, διασκεδαστικά αγωνίσματα, τα οποία συμπληρώνουν τέλεια τα υπάρχοντα στο αθλητικό πρόγραμμα, προσελκύουν περισσότερο κόσμο και αυξάνουν τον αριθμό των γυναικών που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους αθλητές να μετέχουν σ΄ αυτά τα αγωνίσματα στο Σότσι το 2014».