ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με αλλαγές στα προκριματικά η Ευρωλίγκα

Με αλλαγές στα προκριματικά η Ευρωλίγκα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, αποφάσισε την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών της Ευρωλίγκα...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, αποφάσισε την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών της Ευρωλίγκα από τη σεζόν 2011-2012, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη.

Το ελληνικό μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι έξι επιπλέον ομάδων καθώς και τεσσάρων εθνικών πρωταθλημάτων.
Πάντως, όλες οι προτάσεις θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τη Γενική Συνέλευση πριν επισημοποιηθούν.

Οι αλλαγές έχουν σαν γνώμονα την μείωση των εξόδων που έχουν οι ομάδες. Από τη νέα σεζόν και προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα μετακινήσεων, καταργούνται οι διπλοί αγώνες. Οι 16 συμμετέχουσες ομάδες στα προκριματικά θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των 8 και οι μεταξύ τους αγώνες θα λαμβάνουν μέρος σε μία πόλη που θα επιλέγει κάθε φορά η Ευρωλίγκα, για διάστημα τριών ημερών. Το τριήμερο θα περιλαμβάνει δηλαδή τέσσερις προημιτελικούς, δύο ημιτελικούς και έναν τελικό σε κάθε όμιλο για την ανάδειξη των δύο ομάδων που θα συμπληρώνουν τις 24 ομάδες της φάσης των ομίλων. Εκτός από το οικονομικό μέρος, οι διοργανωτές έλαβαν υπ΄ όψη και την κούραση των παικτών (πολλοί εκ των οποίων θα έχουν αγωνιστεί με την Εθνική της χώρας τους στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας τον Σεπτέμβριο).
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε επίσης την ημερομηνία έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος, που θα είναι η 19η Οκτωβρίου 2011

Στη σύσκεψη μετείχαν οι: Φερνάντο Μινούτσι (Σιένα), Βαλεντίνο Ρένζι (Lega Ιταλίας), Χρήστος Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Αντρέι Βατούτιν και Ναταλία Φουράεβα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ραντοβάν Λόρμπεκ (Αδριατική Λίγκα), Γιαν Πόμερ (BBL Γερμανίας), Χουάν Κάρλος Σάντσεθ και Σίλβια Ροντρίγκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσεάν Κερεχέτα και Κάρλος Ιθάρ (Κάχα Λαμποράλ), Αρκάντιους Λεβαντόφσκι (Προκόμ), Ενγκίν Οζερχούν (Εφες Πίλσεν), Πιερ Γκραλ και Ντζιλαλί Μεζιάν (LNB Γαλλίας).