ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την έστειλε σπίτι της…

Την έστειλε σπίτι της…
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επιβλήθηκε στον δεύτερο προημιτελικό της Τσέλσι...

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επιβλήθηκε στον δεύτερο προημιτελικό της Τσέλσι, με σκορ 2-1.

Με αυτή τη νίκη, οι «μπέμπηδες» του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον «ζευγάρωσαν» τις επιτυχίες τους κόντρα στο σύνολο του Αντσελότι, αφού 6 μέρες πριν, είχαν κερδίσει την Τσέλσι και μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 1-0.

Στο σημερινό παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ θέλησε να προστατεύσει το σκορ του πρώτου αγώνα και για το λόγο αυτό από το ξεκίνημα είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει διόδους για την περιοχή του Τσεχ.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Αντσελότι αν και θα έπρεπε αυτοί να …τρέξουν, αρκέστηκαν στο να περιμένουν στην άμυνα και να ξεδιπλώνουν αντεπιθέσεις.

Το πρώτο μέρος δεν είχε τις πολλές φάσεις που θα περίμενε κάποιος, με τον Ερνάντεζ να ανοίγει τελικά το σκορ στο 43ο λεπτό.
Στην επανάληψη η Τσέλσι ανέβασε την απόδοσή της και κυνήγησε με πιο πολύ πάθος το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι για την πρόκριση. Αυτό το πέτυχε ο Ντρογκμπά στο 78’ με διαγώνιο σουτ, ωστόσο η χαρά των «μπλε» δεν κράτησε για πολύ, αφού στην επόμενη φάση ο Παρκ με τον ίδιο τρόπο, έκανε το 2-1, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα της Τσέλσι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ο’ Σέι, Κάρικ, Παρκ, Γκιγκς, Νάνι (75' Βαλέντσια), Ρούνεϊ, Ερνάντες

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Άλεξ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά (61' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά)

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Μπαρτσελόνα «σφράγισε» με δεύτερη νίκη το εισιτήριο για τα προημιτελικά, κερδίζοντας τη Σαχτάρ στο «Ντόνμπας Αρένα» με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Λιονέλ Μέσι.

Αν και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, χάνοντας ευκαιρίες με Ντάγκλας Κόστα και τον Ζάντσον στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «μπλαουγκράνα» απέδειξαν πως ήταν το φαβορί. Αφού ο Τσάβι και ο Μέσι δε μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή της ισπανικής ομάδας σε γκολ, στο 22’ και το 32’ αντίστοιχα, ο αργεντινός σούπερ σταρ έβαλε τελικά τη Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ με πλασέ στο 43ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Μπαρτσελόνα να έχει υπεροχή αλλά να μην ανοίγει το …γκάζι

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μίρτσεα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσμαν (76’ Φερναντίνιο), Ζάντσον, Αντριάνο (67’ Μορένο), Ουίλιαν, Σέβτσουκ, Κομπίν, Ντάγκλας Κόστα (58’ Εδουάρδο), Μχιταριάν, Ιστένκο, Ρακίτσκι

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (70’ Μιλίτο), Μπουσκέτς, Κεϊτά, Μασεράνο, Αφελάι, Αντριάνο, Τσάβι (66’ Ροντρίγκεζ), Μέσι, Βίγια (75’ Σουάρες)