ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η "πτώση" του Λέτο

Η "πτώση" του Λέτο
Η Φιορεντίνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φέρεται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον...

Η Φιορεντίνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φέρεται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Λέτο μετά την γνωστοποίηση του Παναθηναϊκού ότι ο «παίκτης πωλείται».

Αν πράγματι υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό, τότε δυο τινά μπορεί να έχουν συμβεί. Ή ο ποδοσφαιριστής έκανε πολύ καλή χρονιά, η ο ατζέντης του έκανε πολύ καλή δουλειά.

Στην περίπτωση του Λέτο, μάλλον ισχύει η δεύτερη εκδοχή. Η πρώτη, πάντως, δεν παίζει με τίποτα. Διότι όλοι, νομίζω αναγνωρίζουν ότι ο φέτος ο Αργεντινός ήταν η σκιά του περσινού Λέτο.

Γεγονός, που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στατιστικά του. Ο Λέτο φέτος είναι πεσμένος σε όλες τις «θετικές» κατηγορίες: Συμμετοχές, γκολ, ασίστ. Ανεβασμένος εμφανίζεται μόνο στις αρνητικές: κάρτες…

Συμμετοχές: Ακόμη κι αν αγωνιστεί στα 4 ματς των πλέι-οφ (δεδομένου ότι στα δυο είναι τιμωρημένος) δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ τις 25, που είχε πέρσι. Κι αυτές μόνο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 18 αγώνες πρωταθλήματος και μαζί με τους 3 του Κυπέλλου και τους 3 του Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει στο ενεργητικό του τη φετινή περίοδο, βρίσκεται 20 ολόκληρους αγώνες πίσω από την περσινή του επίδοση (44).

Γκολ: Ο Λέτο, ουδέποτε φημιζόταν για την εκτελεστική του δεινότητα. Όμως τα γκολάκια του τα είχε βάλει πέρσι. Μερικά από τα οποία μάλιστα υπήρξαν καθοριστικά, όπως εκείνο στον τελικό με τον Άρη, που χάρισε στους «πράσινους» το Κύπελλο.

Όμως από τα έξι γκολ, που είχε σημειώσει πέρσι στο πρωτάθλημα, μέχρι το ένα, που έχει πετύχει φέτος, η διαφορά είναι τεράστια. Κι ας ήταν αυτό το μοναδικό, γκολ «ειδικού βάρους», αφού επιτεύχθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το δεύτερο (και τελευταίο) φετινό του το πέτυχε κόντρα στα Τρίκαλα για το Κύπελλο ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν «πόνεσε» τα δίχτυα. Αντίθετα πέρσι εκεί, είχε κάνει σεφτέ στη σεζόν, σκοράροντας κατά της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ασίστ: Δεν είναι το φόρτε του αφού, αυτός δεν δίνει την μπάλα από το αριστερό πόδι στο δεξί. Παρόλα αυτά πέρσι είχε μοιράσει 8 τελικές πάσεις (τις 6 στο πρωτάθλημα) ενώ φέτος με το ζόρι έφτασε τις 2.

Κάρτες: Αισίως συμπλήρωσε 10 στο φετινό πρωτάθλημα (έχει και μια στο Τσάμπιονς Λιγκ). Πέρσι είχε σταματήσει στις 6 στο πρωτάθλημα (συν 2 σε Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ).

Η αύξηση είναι σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι 11 φετινές κάρτες προήλθαν από 24 ματς ενώ οι 8 περσινές από 44! Το γεγονός ότι δεν αποβλήθηκε καταγράφεται στα μικρά… θαύματα της σεζόν.

Βεβαίως υπάρχουν και πράγματα στα οποία δεν τηρούνται στατιστικά. Παράδειγμα, τα πειθαρχικά παραπτώματα. Σε αυτή την κατηγορία ο Λέτο είναι με διαφορά ο πρώτος άτακτος στον Παναθηναϊκό.

Παλιά του τέχνη, κόσκινο… Το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορα επεισόδια, που έχουν γίνει φέτος στην Παιανία, στα αποδυτήρια ή στο τερέν. Στη μια πλευρά βρίσκουμε το Λέτο και στην άλλη…

Τον Αντωνίου (29 Σεπτεμβρίου, αγώνας με Κοπεγχάγη), το Νιόπλια (2 Νοεμβρίου, αγώνας με Εργοτέλη), τον Καραγκούνη (1 Δεκεμβρίου, προπόνηση), τους οπαδούς (12 Δεκεμβρίου, αγώνας με Αστέρα Τρίπολης).

Κι ακόμη, τον Κατσουράνη (8 Ιανουαρίου, αγώνας με Άρη), τον Μπουμσόνγκ (16 Φεβρουαρίου, προπόνηση). Χωρίς καν να υπολογίσουμε το επεισόδιο με τον Τοροσίδη και τους υπόλοιπους στο «Καραϊσκάκης».

Μετά από όλα αυτά, αν ο Φερνάντο Κοσεντίνο μπορέσει το καλοκαίρι να φέρει μια πρόταση κοντά στα 4 εκ ευρώ για το Λέτο, νομίζω ότι όλες οι πλευρές θα μείνουν ευχαριστημένες. Και περισσότερο ο Παναθηναϊκός.

Ο οποίος, αφενός θα γλυτώσει περίπου 3.5 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα υπόλοιπα 3 χρόνια του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, αφετέρου θα απομακρύνει από το σπίτι του μια βόμβα, που ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί…

Πηγή: Onsports.gr