ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιμένεθ: «Έτοιμοι για κούπα»

Χιμένεθ: «Έτοιμοι για κούπα»
Οι Μανόλο Χιμένεθ και Παντελής Καφές δήλωσαν έτοιμοι για την κατάκτηση του Κυπέλλου...

Οι Μανόλο Χιμένεθ και Παντελής Καφές δήλωσαν έτοιμοι για την κατάκτηση του Κυπέλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του τελικού του Σαββάτου (30/04).

Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης υποστήριξε ότι είναι περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν σε όλη τη διάρκεια του θεσμού οι ποδοσφαιριστές του, ενώ ο αρχηγός της Ένωσης μίλησε για την ψυχολογική προετοιμασία που έχουν κάνει οι «κιτρινόμαυροι» ενόψει του μεγάλου τελικού.

«Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να διεκδικήσω το κύπελλο Ελλάδας. Για άλλη μια φορά να πω συγχαρητήρια στο ρόστερ της ομάδας, ακόμα και τους παίκτες που δεν είναι τώρα στην ΑΕΚ αλλά πήραν μέρος στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης. Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γιατί ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός προπονητής, είπε ακόμα πως: «Στα προημιτελικά ήταν δύσκολη η κλήρωση γιατί παίξαμε με πολύ δυνατές ομάδες. Θα ήθελα επίσης να πω ότι αν κατακτήσουμε το Κύπελλο θα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια και στους αντιπάλους που βρήκαμε στο δρόμο μας. Τον Πανθρακικό, τη Λάρισα, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια και στον Ατρόμητο που έφτασε στον τελικό και εύχομαι να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα αύριο».

Ο Παντελής Καφές από την πλευρά του υποστήριξε: «Για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλου που σημαίνει πολλά για την οικογένεια τη ΑΕΚ, να γίνει ένα σκαλοπάτι για να πάει η ΑΕΚ ψηλότερα. Είμαστε ήρεμοι, έχουμε προπονηθεί καλά όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι».

Στη συνέχεια, έγιναν ερωτήσεις τόσο προς τον Ισπανό προπονητή όσο και προς τον Έλληνα μέσο, με τους δύο να συμφωνούν ότι η ΑΕΚ πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο έτσι ώστε να επιστρέψει στους τίτλους μετά από αρκετά χρόνια, να «χρυσώσει το χάπι» για την φετινή πολύ δύσκολη χρονιά και φυσικά να δώσει χαρά στον κόσμο της .

Ο Μανόλο Χιμένεθ ρωτήθηκε αρχικά για το αν ο τίτλος του φαβορί μπορεί να αγχώσει την ομάδα του, για να απαντήσει: «Το να είναι φαβορί μια ομάδα, πάντα το λένε εκτός γηπέδου. Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε στον τελικό και για την προσπάθεια που κάναμε ως εδώ που φτάσαμε. Έχοντας αποκλείσει δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το φαβορί είναι για σας, για τον κόσμο και τους φιλάθλους. Είναι αλήθεια ότι και η βαθμολογία και η ιστορία της ΑΕΚ μας δίνουν αυτό τον τίτλο. Όμως δεν μας δίνει και κανένα πλεονέκτημα. Αυτό αποδεικνύεται στον αγωνιστικό χώρο. Όπως όλοι ξέρουμε είναι μόνο ένα παιχνίδι, ή το παίρνεις ή το χάνεις».¨

Στη συνέχεια, για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, τόνισε: «Όλοι έχουν διάθεση και όρεξη για να μπουν να παίξουν, είναι θετικό αυτό και για τους 18 που θα είναι στην αποστολή. Δουλειά του προπονητή είναι να επιλέξει τους πλέον κατάλληλους παίκτες, ξέροντας ότι από το πρώτο λεπτό πρέπει να κερδίσεις και να το κρατήσεις ως το τελευταίο. Εκπλήξεις λοιπόν μπορεί να υπάρξουν και στην αρχική ενδεκάδα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Ο Χιμένεθ ρωτήθηκε και για το αν θα χρησιμοποιήσει «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή και υποστήριξε: «Θα παίξουμε με όλες μας τις ικανότητες, όλο τον ενθουσιασμό μας, και με την καρδιά που θα έχουμε από την υποστήριξη των 40.000 οπαδών μας. Ότι δουλειά ήταν να κάνουμε στην τακτική και την τεχνική, την κάναμε στη διάρκεια της χρονιάς. Δε μας ενδιαφέρει ο τρόπος που θα παίξουμε, αλλά να έχουμε μια μεγάλη ικανοποίηση μετά από πολλά χρόνια. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ με έναν τίτλο. Είναι ένας στόχος, γιατί η χρονιά ήταν αυτή που θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όπως είπε ο αρχηγός, ήταν δύσκολη χρονιά, αντέξαμε πολλά, υποφέραμε πολλές φορές και έχουμε δουλέψει πολύ. Δε με ενδιαφέρει λοιπόν το αν θα παίξουμε με ρόμβο ή όχι. Εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, στον κόσμο που αγαπάει μια μεγάλη ομάδα που έχει ιστορία από το 1924».

Ενώ για το τι σκέφτηκε στη θέα του τροπαίου, σχολίασε: «Είναι πολύ ωραίο, αισθάνεσαι περήφανος. Όπως λένε κάποιοι φίλοι μου από την Ισπανία, έχει γίνει ειδικότητά μου να διεκδικώ τέτοια Κύπελλα. Πέρσι στη Σεβίλλη ήμουν μέχρι μια εβδομάδα πριν τον τελικό. Ελπίζω αύριο ο Θεός να μου δώσει τη χαρά να το κρατήσω στα χέρια μου».

Ο Παντελής Καφές, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πίεση και τόνισε: «Η πίεση πάντα υπάρχει στις μεγάλες ομάδες. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, δε μας αγχώνει αυτό, θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Ενώ για το αν ο τίτλος θα κατακτηθεί και για τον Νίκο Λυμπερόπουλο (σ.σ. θα είναι ο πρώτος του), υποστήριξε: «Ο Νίκος είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής με πολλές διακρίσεις. Σίγουρα μένουν οι τίτλοι, για εμάς αύριο υπάρχει η ΑΕΚ, για την ΑΕΚ θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο, να το δούμε σαν… ένα φάρμακο για όσα περάσαμε φέτος και να οδηγήσουμε την ομάδα σε καλύτερα μονοπάτια».

Πηγή: onsports.gr