ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός Ch. League ο Ολυμπιακός!

Εκτός Ch. League ο Ολυμπιακός!
Τα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να αποσύρει τη συμμετοχή του από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση...

Τα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να αποσύρει τη συμμετοχή του από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μέχρι -σχετικά- πρόσφατα, η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η διάκριση σε αυτό θεωρούταν απαραίτητη συνοδεία στην αγωνιστική χρονιά των κορυφαίων ελληνικών ομάδων.
Πέρυσι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έφτασαν ένα βήμα πριν αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση, την τελευταία στιγμή, ωστόσο, αποφάσισαν να πάρουν μέρος κανονικά, σεβόμενοι την ιστορία των συλλόγων.

Φέτος, η ιστορία πήγε… περίπατο, μπροστά στα τραγικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία «στέλνουν» τους «ερυθρόλευκους» σε κατώτερη διοργάνωση (στο Τσάλεντζ Καπ) και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απέχουν εντελώς από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Μόνο ο Ηρακλής
Η μοναδική ομάδα που θα πάρει σίγουρα μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ο Ηρακλής, ενώ κανείς από τους υπόλοιπους εκπροσώπους μας, που κέρδισαν φέτος την έξοδό τους στην Ευρώπη, δεν προτίθεται να αγωνιστεί στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις του.
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης λήγει στις 12 Μαΐου.

Για το θέμα που προέκυψε, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, δήλωσε:
«Συζητήσαμε με τους συλλόγους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που ταλανίζουν γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ. Οι δαπάνες είναι μεγάλες, πέρυσι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και όλοι θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τέτοιας κατάστασης που μελλοντικά θα μας στοιχίσει και θέσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες και την απόσυρσή του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ευτυχώς, πέρα από τον τιμωρημένο Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδων γυναικών αναμένεται να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή.
Αντίθετα, στους άνδρες, μόνο ο Ηρακλής έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός θα εξετάσει το ενδεχόμενο για άλλο Κύπελλο χαμηλότερου επιπέδου. Για τις άλλες ανδρικές ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο να δηλώσουν συμμετοχή».

Onsports.gr