ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέφτει οριστικά ο Αστέρας

Πέφτει οριστικά ο Αστέρας
Οριστικά στη Football League ο Αστέρας Τρίπολης...

Οριστικά στη Football League ο Αστέρας Τρίπολης, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε με ψήφους 2-1 την αίτηση της Super League για επίλυση διαφοράς με την ΕΠΟ κατά την εφαρμογή κανονισμών.

Οι Αρκάδες θα έχουν την ίδια πορεία με τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό.

Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους, ήτοι του Γιάννη Οικονομάκη (εκπρόσωπος της Super League στο Διαιτητικό διακαστήριο), έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη.
Πλέον, θα προβιβαστούν στη Super League τέσσερις ομάδες, όσες και θα υποβιβαστούν (τρεις λόγω βαθμολογίας και μία λόγω μη αδειοδότησης). Τη θέση του Ηρακλή θα πάρει ομάδα από τη Β’ Εθνική.

Το αίτημα της Super League είχε απορριφθεί αρχικά από το ΔΣ της ΕΠΟ τον Απρίλιο. Στην εκδίκαση της αίτησης, εκ μέρους της Football League το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της και αντιπρόεδρος της Βέροιας, Σπύρος Καλογιάννης, ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκαναν η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής και οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, που εκπροσωπούνται από τον Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς και η Βέροια.

Από την ΕΠΟ παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος, Θόδωρος Κουρίδης, από τη Super League ο εκτελεστικός διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός και ο νομικός σύμβουλος, Γιάννης Καραμηνάς, ενώ τον Αστέρα Τρίπολης εκπροσώπησαν ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος και ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος.

Η Football League υποστήριξε ότι η πρόταση δεν έχει περάσει από την ΕΠΟ και δεν υπάρχει στους κανονισμούς της, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί να υποβιβαστεί μία ομάδα και τελικά να μείνει στην κατηγορία.

Kατά την εκδίκαση της υπόθεσης από πλευράς δικηγόρων Super League τονίσθηκαν τα εξής: «Δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Από τους κανονισμούς προβλέπεται υποβιβασμός για τρεις ομάδες κι εμείς θέλουμε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Η ομάδα που δεν πήρε την άδεια κάτι δεν έκανε καλά και από αυτό βλάφθηκαν άλλες ομάδες, επομένως πρέπει να τερματίσει στην τελευταία θέση».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, είπε ότι πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση και όχι οι βαθμοί, οπότε δεν μπορεί να ωφεληθεί ομάδα από τη Football League.
Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τόνισε ότι «δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά υπάρχει βαθμολογία και δεν μπορεί κάποια ομάδα να βρεθεί στη 16η θέση. Μεσούσης της περιόδου δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τροποποίηση στους κανονισμούς».

Onsports.gr