ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους
Ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο νίκησε για τρίτη φορά τον Άρη, «καθάρισε» τη σειρά και δείχνει πανέτοιμος για τους τελικούς ...

Ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο νίκησε για τρίτη φορά τον Άρη, «καθάρισε» την σειρά και δείχνει πανέτοιμος για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας των «κίτρινων» με σκορ 87-64. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα τον ρυθμό των προηγούμενων δύο αγώνων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τους Σπανούλη και Παπαλουκά με τον Λαρισαίο γκάρντ να σκοράρει γρήγορα 5 πόντους. Ισόπαλο το αποτέλεσμα στο 5ο λεπτό, 7-7. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού από νωρίς άρχισε να «ανακατεύει» την τράπουλα δείχνοντας ότι θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση εν όψει των τελικών. Ο νεαρός Κατσίβελης και αυτός πέρασε νωρίς στο παρκέ με τον «Σοφό» στα πρώτα 7 λεπτά της αναμέτρησης να έχει χρησιμοποιήσει 9(!) παίκτες. Με καλάθι του Χατζηβρέττα οι «φιλοξενούμενοι» πλησιάζουν στον πόντο, 16-15 στο 9ο λεπτό. Με τρίποντο του Κέσελ κλείνει το 1ο δεκάλεπτό, σκορ 19-16.

Ο αγώνας «κύλαγε» σε χαμηλούς ρυθμούς με τον Σέρβο τεχνικό να δοκιμάζει σχήματα και να χρησιμοποιεί σχεδόν όλους τους παίκτες του. Και πάλι ισόπαλες οι δυο ομάδες 21-21, 4 λεπτά μετά την έναρξη της 2ης περιόδου. Ένα καλάθι του Τσαϊρέλη και 2 βολές του Κίνγκ δίνουν προβάδισμα 3 πόντων στους φιλοξενούμενους, 25-22 στο 15. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας πίεσαν στην άμυνα και με ένα επιμέρους σκορ 8-2 προηγήθηκαν με 6, 33-27 στο 17ο λεπτό. Ο Βασίλης Σπανούλης έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με 9 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων. Ο «Ντούντα» χρησιμοποίησε ολόκληρη την 12αδα που είχε στην διάθεση του από το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποντιτς προσπαθούσε κυρίως με τον Χατζηβρέττα(13 πόντους) να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με 2 βολές του Σπανούλη και ένα καλάθι από τον Χαραλαμπίδη, σκορ 43-39.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr