«Η απάντηση δίνεται στο γήπεδο»

Οι δύο νίκες δίνουν ένα αβαντάζ στον Παναθηναϊκό, όμως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ...

Οι δύο νίκες δίνουν ένα αβαντάζ στον Παναθηναϊκό, όμως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς γνωρίζει καλά ότι ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε αρχικά: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για την αλλαγή στην άμυνα του Ολυμπιακού. Έπαιξε με ζώνη για πρώτη φορά μετά το πρώτο φετινό μας παιχνίδι. Όμως ακόμη κι αν είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα, όταν έχεις νευρικότητα, δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Αυτό είπα στο ημίχρονο στους παίκτες μου. Τους είπα πως έπρεπε να έχω μισή ώρα για τους εξηγήσω όλα τα βλακώδη λάθη που έκαναν. Τους είπα ότι όλα εξαρτώνται από εμάς, κι αν αρχίσουν να παίζουν όπως ξέρουν, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Αν και παίζαμε στην έδρα μας φαινόταν να φοβόμαστε το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, είχαμε μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και κάναμε μόλις δύο λάθη. Όπως είπε και ο Ιβκοβιτς, προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή άμυνα. Δεν είναι κάτι που είναι εύκολο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Η διαφορά των 12 πόντων δεν δείχνει την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός και μας πίεσε ως το τέλος. Το 2-0είναι πλεονέκτημα, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει.Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα που χρειάζεται για να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη διαιτησία και ο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε: «Δεν μίλησα όταν χάσαμε σε τρία παιχνίδια από τον Ολυμπιακό. Δεν βρίσκω τον λόγο να μιλήσω τώρα. Υπάρχουν πάντα καταστάσεις κατά τη διάρκεια παιχνιδιών που οι ομάδες δεν είναι ικανοποιημένες.

Είναι αδύνατον να είναι 100% σωστή η διαιτησία σε έναν αγώνα μπάσκετ. Σε όλα τα ματς είχαν γίνει λάθη, κι αυτό που λέω πάντα στους παίκτες μου είναι ότι απάντηση δίνεται μέσα στο γήπεδο».
Τέλος, για το αν ο Παναθηναϊκός θα εκμεταλλευτεί την πίεση που νιώθει πλέον ο Ολυμπιακός, υποστήριξε: «Όλοι σε όλα τα παιχνίδια νιώθουν κάποιου είδους πίεση. Θα είναι λάθος αν πιστεύουμε ότι επειδή έχει γίνει το 2-0 έχουν τελειώσει τα πράγματα. Θα πρέπει να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι για εμάς στο ΣΕΦ».

Πηγή: onsports.gr