ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «απάντηση» του Μπλάτερ

Η «απάντηση» του Μπλάτερ
Όλες αυτές τις ημέρες ο Σεπ Μπλάτερ έχει ακούσει τόσα και τόσα περί διαφθοράς...

Όλες αυτές τις ημέρες ο Σεπ Μπλάτερ έχει ακούσει τόσα και τόσα περί διαφθοράς και σκανδάλων. Ο Ελβετός ήρθε να δώσει την δική του απάντηση όμως, καθώς ανακοίνωσε την αλλαγή του τρόπου ανάθεσης της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων…

Ο 75χρονος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των εκλογών, γνωστοποίησε ότι στο μέλλον η ανάθεση της διοργάνωσης θα γίνεται έπειτα από ψηφοφορία των 208 ομοσπονδιών-μελών της FIFA, και όχι όπως γινόταν στο παρελθόν από την Εκτελεστική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας που αποτελείται από 24 μέλη!

Είναι σαφές ότι ο Μπλάτερ με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις πως κάποια μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής χρηματίστηκαν προκειμένου για να στηρίξουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα του Κατάρ για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

«Το πλοίο μας βρίσκεται σε άγρια νερά και είμαι ο καπετάνιος του. Αυτός είναι ένας λόγος που θέλουμε να το φέρουμε πάλι σε ήρεμα νερά και στην πορεία του. Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη και πρέπει κάτι να κάνουμε. Δεν θέλω να αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να δώσω περισσότερη δύναμη στις εθνικές ενώσεις…», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της FIFA.

«Κράζει» την FIFA και ο πρίγκιπας…

Μετά την αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήρθε η σειρά και του πρίγκιπα Γουίλιαμ να τα …χώσει στην FIFA, η οποία μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις για μη διαφανείς διαδικασίες, έχει ανοίξει πολλά μέτωμα.

«Η διαφάνεια θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της FIFA», τόνισε ο νεόνυμφος πρίγκιπας ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί και προχώρησε τις ενστάσεις του ζητώντας να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία της Τετάρτης μέχρι να εξαφανιστούν οι όποιες σκιές.

Πηγή: theplayer.gr