ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν παραδίνεται το Ντάλας!

Δεν παραδίνεται το Ντάλας!
Οι Μάβερικς χωρίς να παίξουν καλύτερα από το Μαϊάμι...

Οι Μάβερικς χωρίς να παίξουν καλύτερα από το Μαϊάμι, νίκησαν στον τέταρτο τελικό του ΝΒΑ (86-83) και ισοφάρισαν σε 2-2.

Ο Νοβίτσκι μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από πυρετό και ήταν πολύ πιο χαμηλά από τα στάνταρ του, αλλά τραγικότερος όλων ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο υποτιθέμενος ηγέτης των Χιτ –τέτοιος φαίνεται ότι είναι μόνο ο Ουέιντ- σκόραρε μόλις οκτώ πόντους σε 46 (!) λεπτά συμμετοχής έχοντας 3/11 σουτ και δείχνοντας να φοβάται να σουτάρει στα κρίσιμα…

Ισοδύναμες ήταν οι ομάδες στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ξεκίνησε φουριόζος και με έξι πόντους στα πρώτα δύο λεπτά έδειξε ότι θα είναι η βραδιά του. Το Μαϊάμι δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και ισοφάρισε γρήγορα σε 6-6, με τον Κρις Μπος να δίνει πολλές λύσεις σε αυτό το διάστημα. Οι δύο αντίπαλο συμβάδιζαν μέχρι και το 12’, με το σκορ να είναι ισόπαλο 21-21.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Χιτ έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 7-0 και ξέφυγαν 28-21 αναγκάζοντας τον Ρικ Καρλάιλ να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Νοβίτσκι είχε περιοριστεί, όμως οι λύσεις βρέθηκαν από τον Ντεσόουν Στίβενσον ο οποίος «πυροβολούσε» έξω από τα 7,25 με αποτέλεσμα να διατηρεί τους γηπεδούχους σε επαφή με την ομάδα της Φλόριντα. Ο Μπος παρέμενε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ντάλας (σημείωσε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) όμως οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα μόλις δύο πόντων.

Η εικόνα στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν παρόμοια με του πρώτου ημιχρόνου. Οι Χιτ είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Ο Νοβίτσκι επηρεασμένος από τον πυρετό που τον ταλαιπωρεί δεν έβρισκε το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, όμως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το Ντάλας έμενε κοντά στο σκορ. Τελικά στο 36’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 69-65 υπέρ της παρέας του εκπληκτικού για άλλο ένα παιχνίδι, Ντουέιν Ουέιντ.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με το Μαϊάμι να θέλει να τελειώσει νωρίς – νωρίς τον αγώνα. Ένα σερί 5-0 έστειλε τη διαφορά στους εννιά πόντους (74-65). Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 44’ προηγήθηκαν με 80-78, έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους. Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στο καλάθι στη συνέχεια και κάπως έτσι το Ντάλας ήταν μπροστά με 82-81 30’’ πριν το τέλος. Ο καταβεβλημένος Νοβίτσκι μίλησε ξανά 14’’ πριν το τέλος και οι Μαβς προηγήθηκαν 84-81. Τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ έστω και χωρίς να παίξει καλύτερα ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τάισον Τσάντλερ με 13 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ για τους Χιτ, ο Ντουέιν Ουέιντ (32 π.).

Δωδεκάλεπτα: 21-21, 45-47, 65-69, 86-83

Ντάλας (Καρλάιλ): Κιντ, Μπαρέα 8, Μάριον 16, Νοβίτσκι 21, Τσάντλερ 13, Στίβενσον 11 (3), Τέρι 17 (1), Χέιγουντ, Κάρντιναλ, Στογιάκοβιτς

Μαϊάμι (Σποέλστρα): Τζέιμς 8, Μπος 24, Άντονι 4, Ουέιντ 32, Μπίμπι, Τσάλμερς 5, Χάσλεμ 4, Μίλερ 6 (2), Χάουαρντ