ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βουγιούκας: «Κακομαθαίνουμε…»

Βουγιούκας: «Κακομαθαίνουμε…»
Ο τίτλος του ελληνικού πρωταθλήματος κατέληξε «στην καλύτερη ομάδα κι αυτή ήμασταν εμείς», όπως παραδέχθηκε ο Ίαν Βουγιούκας.

Ο τίτλος του ελληνικού πρωταθλήματος κατέληξε «στην καλύτερη ομάδα κι αυτή ήμασταν εμείς», όπως παραδέχθηκε ο Ίαν Βουγιούκας.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην «Πράσινη», εξήγησε πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη, μια και: «Είναι λογικό να… κακομαθαίνεις όταν κατακτάς το πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά και θες να ζήσεις ανάλογες στιγμές στο μέλλον». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που το περίμενε χρόνια: «Ήταν απίστευτο. Μπορεί να μην κάναμε το 3-0β στο ΣΕΦ, αλλά πανηγυρίσαμε με τον κόσμο, με τους 20.000 οπαδούς μας, και πραγματικά το συναίσθημα ήταν πολύ όμορφο».

Για το εάν οι δύο τίτλοι φέτος του άνοιξαν την όρεξη για ακόμα περισσότερους στο μέλλον: «Βέβαια. Μακάρι να μπορέσω στο μέλλον να κερδίσω ακόμα περισσότερους με τον Παναθηναϊκό. Είναι λογικό να… κακομαθαίνεις όταν κατακτάς το πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά και θες να ζήσεις ανάλογες στιγμές στο μέλλον».

Για το εάν είναι έτοιμος για την πολλή δουλειά που τους περιμένει στο μέλλον, δεδομένου ότι για να φθάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να διατηρηθείς σε αυτήν: «Αυτό είναι αλήθεια. Είμαι σίγουρος πάντως ότι έχουμε τις προοπτικές και τη δυνατότητα να μείνουμε στην κορυφή. Ξέρουμε βέβαια ότι πρέπει να δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να είμαστε τη νέα χρονιά το ίδιο καλοί ή και ακόμα καλύτεροι».

Για το ποιον τίτλο θα έβαζε στη φετινή σεζόν: «Λοιπόν, το καλύτερο που νομίζω ότι πρέπει να γράψεις είναι: το όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Για το εάν πίστευε πως θα φθάσει τόσο ψηλά σε τόσο σύντομο διάστημα: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήμουν σίγουρος πως πλέον βρίσκομαι σε μια ομάδα με την οποία θα κατακτήσω τίτλους, αλλά δεν περίμενα να πιάσουμε από την πρώτη χρονιά κιόλας την κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος βέβαια».

Περισσότερα στο Onsports.gr