ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μαύρη» νύχτα στο Ισραήλ…

«Μαύρη» νύχτα στο Ισραήλ…
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό ώστε να φανερωθούν οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού και να ηττηθεί από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία τον κέρδισε στο Ισραήλ με σκορ 3-0...

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό ώστε να φανερωθούν οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού και να ηττηθεί από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία τον κέρδισε στο Ισραήλ με σκορ 3-0.

Οι πράσινοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του «Μπλούμφιλντ» στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον βρίσκονται με το ένα πόδι και εκτός Europa League, αφού στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ χρειάζονται τέσσερα γκολ για την πρόκριση και παθητικό μηδέν.

Στο πρώτο μέρος πάντως, οι παίκτες του Φερέιρα είχαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και να γείρουν την πλάστιγγα προς το μέρος τους, ωστόσο η φλυαρία των Κουνσί (στο 3ο λεπτό) και του Τοτσέ στο 21’ δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις καλές αντεπιθέσεις του τριφυλλιού.

Από την πλευρά της η Μακάμπι ήταν πολύ νωχελική στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης και η εικόνα της δεν προμήνυε πως στο δεύτερο μέρος θα «ξεσπάσει» σε βάρος του τριφυλλιού.

Όμως το ποδόσφαιρο έχει δύο ημίχρονα κι έτσι η πολύ καλή παρουσία των Ισραηλινών, σε συνδυασμό με την πτώση της αγωνιστικής απόδοσης των πρασίνων, άνοιξαν το δρόμο για την πρόκριση της Μακάμπι, η οποία ένα χρόνο πριν είχε αφήσει εκτός της ίδιας διοργάνωσης και τον Ολυμπιακό.

Το σκορ άνοιξε στο 60’ με τον Κονατέ να παραβιάζει με κοντινό σουτ την εστία του Τζόρβα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Καντέ έκανε ένα ανόητο πέναλτι σταματώντας την μπάλα με το χέρι και έδωσε την ευκαιρία στον Ατάρ να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με τη συμπλήρωση του 90λέπτου, με τον Ατάρ να χρίζεται και πάλι σκόρερ. Πλέον, οι πράσινοι ζητάνε ένα θαύμα στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο στους ομίλους του Europa League…

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ (46΄ Κολαούτι), Μίσα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ (71΄ Κεχάτ), Γιεϊνί, Λουγκάσι, Ντάχαν (53΄ Μεντούνγιανιν), Βερέντ

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο (68΄ Ζεκά), Κατσουράνης, Νίνης (55΄ Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ