ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αστικής τάξης και αγροτών

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αστικής τάξης και αγροτών

Με το σύνολο των Ελλήνων επαγγελματιών τα βάζει πλέον ανοιχτά η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι ...δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία και ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί τη μοναδική πηγή ελπίδας για εργασία, η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει εχθρικά την επιχειρηματικότητα όχι μόνο να μην ενθαρρύνει την ανάπτυξή της για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά να θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τις σημερινές.

Σε αυτό το πλαίσιο το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γίνεται μεγαλύτερο από ποτέ και η κυβέρνηση από κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γίνεται κυβέρνηση των δημοσίων υπαλλήλων. Όλους τους άλλους απλόχερα τους χαρίζει στην αντιπολίτευση η οποία πλέον ξεκάθαρα με τον πολιτικό λόγο του νέου αρχηγού της επιδιώκει να καλύψει το τεράστιο κενό.

Η κυβερνητική πολιτική επικεντρώνεται πλέον σε ένα στόχο. Να μη μειωθούν οι συντάξεις. Για αντάλλαγμα αυξάνονται οι φόροι και πλήττονται όλοι οι άλλοι, αγρότες, οινοποιοί, αυτοαπασχολούμενοι, κάθε επαγγελματίας, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, η μεσαία τάξη της κοινής λογικής, των εργαζόμενων, των ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους και δουλεύουν μόνοι τους για να μην είναι άνεργοι και τώρα πρέπει να το πληρώσουν ακριβά. Οι άνθρωποι που παρά άντεξαν στην πενταετία της κρίσης, αλλάζοντας τα δεδομένα της ζωής τους, τώρα, αντιλαμβάνονται τα όριά τους και ότι είναι σε αδιέξοδο. Η αναποτελεσματικότητα των μέτρων ....όμως φαίνεται και το αποτέλεσμα είναι κυβέρνηση και δανειστές να προχωρούν και σε άλλα φορολογικά μέτρα, και να αναζητούν ακόμα 2,2 δισ. ευρώ για το 2016...για ακόμη μεγαλύτερες θυσίες και ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μάχεται τη μεσαία τάξη και για αυτό και συγκέντρωσε τα πυρά όλων. Στη διαδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, επαγγελματικές ομάδες, δηλαδή η περίφημη «μεσαία τάξη» που ανεξάρτητα από τις συνθήκες σκύβει το κεφάλι και δουλεύει , διαδήλωσαν για να εκφράσουν το απόλυτο αδιέξοδο. Στη «διαδήλωση της γραβάτας», χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Εργασίας για να ζητήσουν την απόσυρση του νέου νόμου, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί τους κλάδους τους σε αφανισμό. «Θα αναγκαστώ να κλείσω το γραφείο μου», ήταν η φράση που κυριαρχούσε μεταξύ των συνοδοιπόρων. «Δεν είναι μόνον οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και η προκαταβολή φόρου 100%. Υπολόγισα ότι σε 10.000 ετήσιο εισόδημα απομένουν περίπου 3.000», λέει δικηγόρος στην πρόσφατη διαδήλωση...

Ταυτόχρονα, η συνεχής επιβολή νέων φόρων και η αύξηση των εισφορών μειώνει τη διαθέσιμη ρευστότητα των επιχειρήσεων για επενδύσεις και μισθοδοσία. «Με την αύξηση των εισφορών απλά είναι θέμα του λογιστή να βρει από που θα κόψει αυτή την έξτρα δαπάνη. Από όπου και να επιλέξει να την κόψει θα είναι ακόμη ένα κονδύλι που θα φύγει από την πραγματική οικονομία για να καταλήξει στη μαύρη τρύπα των δημόσιων εσόφων, θα φύγει από την αγορά, από την κατανάλωση και τελικά από το ΑΕΠ απομακρύνοντας λίγο ακόμη το όνειρο της ανάπτυξης.

Και μάχη με τους αγρότες

Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι περιλαμβάνονται μπαίνουν επίσης στο μάτι του κυκλώνα. Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού επιδόματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές. Όλα μαζί γίνονται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και τη Δευτέρα στις 18 Γενάρη τα αγροτικά μηχανήματα θα βρίσκονται στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Στήνοντας... μπλόκα στη μνημονιακή καταιγίδα.

Σχετικές ειδήσεις