ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του Παππά για τη συνέντευξή του στον Στέφανο Χίο

Χρήστος Παππάς
IN TIME

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο καταζητούμενος και καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

Η συνέντευξη έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των «ειδικών υπηρεσιών», που αναζητούν εδώ και οχτώ μήνες τον «θεωρητικό» της Χρυσής Αυγής. Οι «ειδικές υπηρεσίες» θα επιχειρήσουν (εάν επαληθευτεί η γνησιότητα της συνέντευξης) να εξακριβώσουν τον τρόπο με τον οποίο παραχωρήθηκε η συνέντευξη (πχ μέσω κάποιας εφαρμογής που παρέχει κρυπτογράφηση) αλλά και εάν υπήρξαν μεσολαβητές. Επίσης, θα ερευνηθεί ο τόπος από τον οποίο παραχωρήθηκε η συνέντευξη.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο του Χρήστου Παππά, Περικλή Σταυριανάκη.

«Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με τη συνέντευξη. Έμαθα γι’ αυτή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Διάβασα ωστόσο μία επιστολή που φέρεται να έδωσε ο πελάτης μου στον δημοσιογράφο, η οποία περιέχει στοιχεία που δεν θα μπορούσε κάποιος να τα γνωρίζει χωρίς πρώτα να έχει επικοινωνήσει με τον Χρήστο Παππά. Τα στοιχεία της επιστολής που δημοσιεύτηκαν γνωρίζω ότι είναι αληθή. Από εκεί και πέρα δε μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα σχετικά με τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε, ούτε εάν πραγματοποιήθηκε», δηλώνει ο κ. Σταυριανάκης στο Newsbomb.gr.

Ερωτηθείς για την είδηση ότι του είχε ζητηθεί στο παρελθόν από αξιωματούχο να μεσολαβήσει για να παραδοθεί ο πελάτης του απαντά:

«Μου είχε γίνει μία παρότρυνση από αξιωματούχο να μεταφέρω στον Χρήστο Παππά την προτροπή να εμφανιστεί στις Αρχές. Ήταν μία παρότρυνση. Ποτέ δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση με τις Αρχές για την παράδοσή του».

Φαίνεται μάλιστα ότι ο καταζητούμενος «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής δεν προτίθεται να εμφανιστεί στις Αρχές σύντομα αλλά αντιθέτως θα επιδιώξει να παρατείνει επί μακρόν την εξαφάνισή του.

Ως προς την εκτίμησή του για το πότε και εάν θα παραδοθεί ο Χρήστος Παππάς στις Αρχές, ο συνήγορός του αναφέρει: «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τουλάχιστον μέχρι να προσδιοριστεί το Εφετείο, δεν θα παραδοθεί. Όταν προσδιοριστεί το Εφετείο, τότε θα κάνει μία επανεκτίμηση της στάσης του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊος: Νέο εργαλείο για παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας – Νέα μέτρα όταν υπάρχει έξαρση