ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι αλλάζει στο νέο iPhone

Τι αλλάζει στο νέο iPhone

Τα 10 σημεία που αναμένεται να κάνουν την διαφορά στο πιο δημοφιλές smartphone του κόσμου

Το νέο iPhone παρουσιάζεται σήμερα από την Apple και οι προσδοκίες του κοινού είναι πολύ υψηλές. Όλη αυτήν την περίοδο από τότε που βγήκε το iPhone 4S και μέχρι σήμερα έχουν διαρρεύσει διάφορες πληροφορίες και εικόνες που συντείνουν στο ότι το νέο iPhone θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα ξέραμε ως τώρα.

Από όλη αυτήν την πληροφορία, συλλέξαμε τα πιο πιθανά σενάρια και σας παρουσιάζουμε τα 10 στοιχεία που θα κάνουν την διαφορά στην επόμενη γενιά του smartphone της Apple.

1. To Design

Από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει και, κυρίως, από τις πολλές φήμες, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι αλλαγές στο σχεδιασμό του iPhone θα είναι πολλές και σημαντικές. Πιο σπουδαία από όλες: Το gadget θα γίνει ακόμη πιο λεπτό! Πολύ πιθανό είναι να έχει και μεγαλύτερο πλάτος και ύψος (ειδικά το δεύτερο θεωρείται σχεδόν δεδομένο).

2. Η οθόνη

Αν αλλάξουν οι διαστάσεις της κάσας, είναι φυσιολογικό να αλλάξει και η οθόνη. Με πιο πιθανό το σενάριο ότι το iPhone θα γίνει πιο μακρόστενο, τότε η νέα οθόνη θα επιτρέπει την θέαση βίντεο widescreen με λιγότερα «μαύρα» πάνω και κάτω. Επίσης, το σημαντικότερο: Θα επιτρέψει μια ολόκληρη extra σειρά από εικονίδια apps!

3. H σύνδεση με το dock και το ρεύμα

Μικραίνει και από 30πινη γίνεται 8πινη. Αυτό έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του. Τα νέα, 8πινα, «πριζάκια» είναι πιο γρήγορα στην φόρτιση της μπαταρίας και επίσης σημαίνουν μικρότερη υποδοχή και άρα λιγότερη σκόνη στο κινητό. Όσοι, όμως, είχαν και παλιότερα iPhone και αποκτήσουν το καινούργιο, θα πρέπει να αγοράσουν από την αρχή όλα τα νέα «πριζάκια» που θα χρειαστούν.

4. Η σύνδεση 4G LTE

Πιθανότατα η Samsung θα συνεχίσει τον πόλεμο με την Apple και θα τη μηνύσει, αν το νέο iPhone συνδέεται με το δίκτυο 4G με LTE –αφού την θεωρεί δική της πατέντα. Αυτό, όμως, είναι άλλο θέμα. Η ουσία για το νέο iPhone (αν διαθέτει 4G LTE) είναι πως θα έχει πιο γρήγορο Internet αλλά και μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας.

5. Ο επεξεργαστής

Θα είναι σίγουρα καινούργιος, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πόσο πρωτοποριακός. Η μια πιθανότητα είναι να πρόκειται απλώς για μια μικρότερη σε μέγεθος εκδοχή του νέου επεξεργαστή του iPad. Η άλλη είναι να περιλαμβάνει το νέο iPhone έναν επεξεργαστή Α6, πολύ πιο γρήγορο απ' ο,τιδήποτε αντίστοιχο έχουμε δει ως τώρα.

6. Το λειτουργικό σύστημα

Θα είναι, βεβαίως, νέο: το iOS 6. Το οποίο θα μπορεί να εγκατασταθεί και σε παλιότερα iPhone, αλλά πολλές του λειτουργίες δεν θα μπορούν να ενεργοποιηθούν, παρά μόνο στη νέα εκδοχή του smartphone της Apple.

7. To Siri

Η Apple έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι το app θα είναι πολύ βελτιωμένο και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους οδηγούς αυτοκινήτων με τις οδηγίες του.

8. Το NFC

Πρόκειται για το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» που πολλές φήμες το θέλουν να έρχεται ήδη από το επόμενο iPhone. Αλλά ίσως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

9. Η κάμερα

Μάλλον η Apple δεν θα αλλάξει την πολύ επιτυχημένη κάμερα του iPhone 4S, αλλά θα βελτιώσει κάποια χαρακτηριστικά της, όπως το auto-focus κ.λπ

10. Το όνομα

Η διαφήμιση της τελετής που δείχνει τον αριθμό 12 (της ημερομηνίας) να αποκτά μια σκιά που μοιάζει με 5, μάλλον σημαίνει ότι το νέο smartphone θα λέγεται iPhone 5, που είναι και το πιο λογικό. Πολλές φήμες όμως θέλουν την Apple να τονίζει τις πολλές και σημαντικές αλλαγές στο design και σε άλλα σημεία, ονομάζοντας το νέο iPhone ακριβώς έτσι: New iPhone!