ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πρόταση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο videogaming

Η πρόταση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο videogaming

Οι φανατικοί gamers είναι πιθανό να μπορούν να έχουν σύντομα στα χέρια τους τα κορυφαία βιντεοπαιχνίδια, προτού αυτά καν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο

«Δοκιμάστε και μετά αγοράστε!».

Αυτή είναι η νέα πρόταση των κατασκευαστών βιντεοπαιχνιδιών, που πιέζουν τη Sony και την Microsoft να προσφέρουν στο μέλλον «πρόωρη» πρόσβαση σε διάφορους τίτλους.

Η σκέψη είναι να εφαρμοστεί στις κονσόλες PS4 και XBox One, κάτι το οποίο ήδη υπάρχει στα PC.

Έτσι, οι πιστοί gamers θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν τα κορυφαία βιντεοπαιχνίδια αρκετούς μήνες προτού κυκλοφορήσουν επίσημα στην αγορά.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να δοκιμάσουν τα παιχνίδια και να έχουν στα χέρια τους τα σχόλια και τις εντυπώσεις των χρηστών προκειμένου να βελτιώνουν εγκαίρως τα προϊόντα τους.

Παράλληλα προσδοκούν ότι έτσι θα δημιουργείται «hype», «θόρυβος» δηλαδή, γύρω από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, κάτι το οποίο βοηθά σημαντικά τις πωλήσεις.

Ήδη υπηρεσίες online, όπως το Steam δίνουν πρόωρη πρόσβαση σε χρήστες για ορισμένα παιχνίδια που ακόμα βρίσκονται στη φάση της παραγωγής.

«Τα παιχνίδια αυτά εξελίσσονται όπως τα παίζεις, μοιράζεσαι τις εντυπώσεις σου και οι κατασκευαστές προσθέτουν περιεχόμενο και τα ανανεώνουν», είπε εκπρόσωπος της Steam.

Ήδη η Sony, δια εκπροσώπου της, επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πρόταση στο PS4. «Bρισκόμαστε στο στάδιο των συζητήσεων», δήλωσε ο Adam Boyes, αναφέρει η Daily Star.

Έτσι μεγάλες εταιρείες όπως η Electronic Arts και η Activision θα προωθούν εκδόσεις beta, αρκετά πριν από την επίσημη κυκλοφορία των τίτλων.

Πρόσφατα αρκετοί φανατικοί gamers απέκτησαν πρόσβαση σε μέρη παιχνιδιών όπως το Battlefield Hardline και το Destiny, εβδομάδες προτού φτάσουν στα καταστήματα.

Πρόκειται για μια πρόταση που σίγουρα θα αλλάξει πολλά στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί αδειάζει τόσο γρήγορα η μπαταρία του κινητού;

Αναβαθμίζεται ο μικρο-υπολογιστής των 35 δολαρίων